Winnipeg Jetsin Patrik Laine on viimein saanut karistettua eläintarhan niskastaan. Suomalainen vaikutti jollain tavalla levolliselta joukkueen nettisivujen haastattelussa, vaikka Jets ottikin viimeisimmässä pelissään Arizona Coyotesilta kuokkaan numeroin 1-4.

Arizona puolusti kahden pelin maaliputkessa olevan Laineen mukaan yksiselitteisesti hyvin. Myös maalivahti Darcy Kuemper sai suomalaisen kehut illan panoksesta.

Jetsin ainoa osuma syntyi ylivoimalla. Winnipegin ylivoimapelaaminen onkin ollut viime aikoina vaikeaa, joskin aivan lähimenneisyydessä se on petraantunut. Laine pitää siitä, että tuo on alkanut asettua toivotuille raiteille pudotuspelien lähestyessä.

– Ei ole hyvä, mikäli emme pysty tekemään viisi viisi -maaleja, suomalainen kuitenkin heitti.

Winnipegin ylivoima on NHL:n neljänneksi parasta lukemin 25,3. Joukkue saattaa saada siihen ja muutenkin hyökkäämisen apuja. Jets saattaa hankkia rosteriinsa sentterin maanantaina ennen siirtorajan umpeutumista.

– Emme mieti sellaisia asioita. Tiedämme meidän joukkueen olevan hyvä.

– Saa nähdä, mitä tapahtuu, Laine kuittasi.

Suomalainen maalilinko on painanut tällä kaudella 62 ottelussa tehot 28+12=40. Tästä talvesta on tulossa Laineen ylivoimaisesti heikoin. Ennen tätä huonoin kausikohtainen pistesaldo on 64 pinnaa, ja nyt myös tehotilasto on karu -23.

LUE LAINEESEEN LIITTYEN MYÖS:
Patrik Laineen joukkuekaveri historiallisessa vireessä – suomalaisella pitäisi olla maaleja enemmänkin kasassa?