Colorado Avalanchen timanttinen Mikko Rantasen edustama ykkösketju on takonut hirmuista jälkeä tällä kaudella, mutta seuran alemmilta kentiltä odotetaan vielä suurempaa panosta.

TSN:n toimittaja Pierre LeBrun sai tietoonsa, että Avalanchen GM Joe Sakic olisi halukas vahvistamaan alempia ketjujaan lupaavalla Washington Capitalsin hyökkääjällä Andre Burakovskylla.

Capitalsin kesän 2013 ykkösvaraus (23.) on jäänyt tällä kaudella vähäiselle vastuulle ja tästä syystä 24-vuotiasta nuorukaista pidetäänkin potentiaalisena vaihtonappulana.

– Jos olisin Sakic, en tekisi mitään epätoivoista liikettä, vaan solmisin sellaisen vaihtokaupan ennen 25. päivää, jonka voisi tehdä myös kesällä. Joukkue tarvitsee lisää maalintekoa ykkösketjun taakse. Avalanche on ainakin metsästänyt, en tiedä kuinka paljon, mutta ainakin Burakovskyn nimi on ollut pitkään kauppalistalla. Hän on joutunut hieman epäsuosioon Capitalsissa. Hän on vielä nuori pelaaja, joka oli loistava viime vuonna pudotuspeleissä. Hänen sopimuksensa päättyy tähän kauteen, joten hän on rajoitettu vapaa pelaaja kesällä, LeBrun taustoitti.

– Tuo olisi juuri sen tyyppinen liike, jota Avalanchena etsisin. Tuo ei pelastaisi pelkästään tätä kautta, mutta hän (Burakovsky) olisi mukana myös ensi syksyllä harjoitusleirillä. Juuri tuollaista kauppaa Sakicin etsii, sisäpiiritoimittaja jatkoi.