NHL:ssä nähtiin maanantain ja tiistain välisenä yönä todellinen jättireidi, kun Toronto Maple Leafs vahvisti puolustustaan pitkään kauppahuhuissa pyörineellä Los Angeles Kingsin tähtipuolustaja Jake Muzzinilla.

Kings saa vaihdossa 21-vuotiaan ruotsalaishyökkääjä Carl Grundströmin, Sean Durzin sekä Toronton 1. kierroksen varausvuoron tulevan kesän varaustilaisuudessa.

29-vuotias Muzzin tienaa tästä ja ensi kaudesta neljä miljoonaa dollaria kummastakin. Puolustaja iski tällä kaudella Kingsin riveissä pelaamassaan 50 ottelussa tehot 4+17=21. Urallaan 496 NHL:n runkosarjaottelua tehoin 51+162=213 pelannut kanadalaispuolustaja sivakoi ensimmäiset ottelunsa taalakaukaloissa kaudella 2011-12.

Kokenut Stanley Cup -voittaja tuo rutkasti voittamisen kulttuuria nuoreen ja mestaruudesta kamppailevaan Maple Leafsiin. Kingsin kausi puolestaan on jo tässä vaiheessa pilalla, eikä katastrofaalisen heikon kauden pelanneella joukkueella ole enää mahdollisuuksia pudotuspelitaisteluun.

LUE MYÖS: Dallas Stars ja Pittsburgh Penguins pelaajakaupoilla NHL:ssä – entinen kärkivaraus palaa vanhaan seuraansa!

Toronto Maple Leafs

@MapleLeafs
.@SportChek Player Alert: The @MapleLeafs have acquired defenceman Jake Muzzin from Los Angeles in exchange for forward Carl Grundstrom, the rights to Sean Durzi and Toronto’s first-round pick in the 2019 NHL Draft.

#LeafsForever