Tässäkö ovat NHL:n seuraavat kirkkaimmat suomalaistähdet? Nämä lupaukset murtautuivat AHL:n tähdistöotteluun!

© Kuva: Getty Images

Jääkiekon NHL:n farmisarja AHL:n alkaneen vuoden tähdistöottelutapahtumassa pelaa komeasti kolme suomalaista. Springfield Thunderbirdsin Henrik Borgström (kuvassa) ja Charlotte Checkersin Janne Kuokkanen edustavat Atlanticin laumaa ja Iowa Wildin Kaapo Kähkönen Centralin joukkuetta.

Kaksi ensimmäiseksi mainittua ovat hyökkääjiä ja jälkimmäinen veskari.

Florida Panthersin juhannuksena 2016 ykköskierroksella varaama Borgström on painanut AHL:ssä tällä kaudella 24 otteluun komeat tehot 5+17=22. NHL:nkin puolella tekeminen on ollut suht’ hienoa, kun yhdeksässä ottelussa pinnoja on kertynyt 3+1=4.

Kuokkanen puolestaan on nakuttanut farmissa 29 kamppailuun pisteet 11+16=27, NHL:n seitsemässä kamppailussa pistetili ei ole vielä auennut.

Vahvaa on ollut myös Kähkösen tekeminen, kuten nimeämisestä tähdistöpeliin voi kuvitella. Suomalainen on venynyt pikkumustien eteen 91,8 prosentin varmuudella, ja selän taakse kiekko on päätynyt keskimääräisesti 2,42 kertaa per peli.

Kolmikosta ainoastaan Kähkönen on pelaaja, joka ei ole vielä debytoinut taalajäillä. Hänellekin debyytti tulee ennemmin tai myöhemmin, ja todennäköisesti joskus kaikki kolme ottavat isoakin roolia NHL:ssä. Tähdistötapahtuma pelataan tammikuun lopussa.

Nimeämisten lähde: AHL:n kotisivut.