Ottawa Senatorsin ykkösvahti Craig Anderson on vihdoin toipunut takaisin pelikuntoon kärsittyään joulukuussa ikävän aivotärähdyksen törmäyksestä New Jersey Devilsin hyökkääjä Miles Woodiin.

Loukkaantuminen oli vikatikki Andersonille ja nyt 37-vuotias torjuja on alkanut ajamaan kantaansa merkittävään sääntömuutokseen.

– Tehkää maalivahdin alueesta 15 senttiä pienemmät, ja jos joku tulee sinne niin viheltäkää peli poikki. Näin kukaan ei enää törmäile maalivahteihin. Tuon takia Tuukka Rask kärsi aivotärähdyksen ja on nyt sivussa – ihan kaikki vain sen takia, koska joku jätkä ajoi maalille. Minäkin jouduin olemaan sivussa, koska joku kaveri tuli kovaa maalille, selvästi tuohtunut kanadalainen tilitti Ottawa Sun -lehdelle.

– Jos maalivahti on alueellaan ja pelaaja tulee sinne, tehkää tästä asiasta mustaa ja valkoista, automaattista, eikä näin synny enää kiistaa, Senators-konkari jatkoi.

Anderson toivoisi myös samaa huomiota maalivahdeille, kuin mitä kenttäpelaajat saavat tällä hetkellä NHL:ssä.

– Ei Sidney Crosbyä jyrätä NHL:ssä. Ei 7-9 miljoonan dollarin pelaajia näkisi silloin kaukalossa. Eihän kukaan halua heidän joutuvan jyrän alle. Mitä eroa tällä asialla on sitten 7-9 miljoonaa tienaavien maalivahtien kanssa? Anderson jyrähti.

– Maalivahti on yksi joukkueen rungon ainesosista, joka pelaa 60 ottelua ja te (NHL) laitatte hänet riskialttiiksi, koska haluatte lisää maaleja. Nyt olette ainakin suututtaneet yhden täällä, mutta tämä on sellainen asia, että joukkueet joilla ei sitten ole ykkösvahtia pelaavat alle 50 voittoprosentilla, Senators-vahti puhisi.