KooKoo tiedotti nettisivuillaan tiistaina vapauttaneensa päävalmentaja Tuomas Tuokkolan tehtävistään. Oranssimustien päävalmentajaksi nousee apuvalmentajan paikalta Mikko Heiskanen.

Viime keväänä KeuPa HT:n sensaatiomaiseen Mestis-mestaruuteen johdattanut Heiskanen on kuulunut KooKoon valmennusryhmään kuluvan kauden ajan.

Potkuja ja heikkoa tulostasoa voi pitää siinä mielessä shokkina, että KooKoo aloitti kautensa todella vahvasti. Esimerkiksi loka-marraskuussa se hävisi 12 ottelustaan vain kaksi.

Onpa joukkueesta myös ponnistanut maajoukkueeseenkin tähti, kun Anrei Hakulinen taisteli tiensä Leijoniin. Lisäksi pitää muistaa vielä sekin fakta, että Malte Strömwall on koko pistepörssin kärki, Hakulinen puolestaan keikkuu kuudentena ja Miikka Pitkänenkin kymmenentenä.

– Joukkueen tuloskunnon romahtaminen pakotti meidät reagoimaan. Valmentajan vapauttaminen ei koskaan ole mieluisa ratkaisu, mutta emme nähneet muitakaan vaihtoehtoja, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa kommentoi.

KooKoon valmennusryhmässä jatkavat valmentaja Lovro Bajc ja maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen.

– Joukkueen ja seuran kristallinkirkas tavoite on edelleen pudotuspelipaikka. Kaikki on yhä omissa käsissämme ja nyt keskitymme saamaan parhaan mahdollisen tuloksen irti tällä kokoonpanolla, Välimaa huomauttaa.

Kouvolalaisten kausi jatkuu keskiviikkona Kärppiä vastaan kaukana Oulussa.