Selittääkö tämä heikot tehot ja maalittomuuden nuorten MM-kisoissa? Iltalehti: Eeli Tolvasesta raju paljastus

© Kuva: Getty Images

Iltalehti paljasti perjantaiaamun jutussaan (lue alkuperäinen painamalla tätä), että tuore nuorten maailmanmestari Eeli Tolvanen loukkaantui MM-kisoissa. Hän taisteli kaikki ratkaisupelit puudutuspiikin voimalla, aviisi kirjoitti.

Suomi kohtasi alkusarjassa Ruotsin, Kazakstanin, Slovakian ja USAn. Tolvanen loukkaantui jo jossain näistä peleistä.

– Eeli loukkaantui jo alkusarjan aikana ja pelasi monta peliä puudutettuna, kultaluotsi Jussi Ahokas vahvisti sivustolle.

NHL-joukkue Nashville Predatorsin organisaatioon kuuluva Tolvanen palannee tositoimiin ensi viikolla.

– Eeli on tällä hetkellä sivussa, sillä hänellä on ylävartalovamma. Se tuli nuorten kisoissa ja vammaa hoidettiin jo kisapaikalla, Tolvasen agentti Tomi Haula kertoi.

Alle 20-vuotiaiden kullan lisäksi myös kaksi vuotta nuoremmissa kultaa huuhtonut hyökkääjä pelasi MM-jäillä seitsemän ottelua verrattain heikoin tehoin 0+4=4. Toisaalta Tolvanen oli nyt kokonaisvaltaisessa ja ”näkymättömässä” pelissä Suomen parhaimpia.

Lupaus on tehnyt Predsissä neljässä ottelussa tehot 1+1=2, AHL:n puolella Milwaukee Admiralsissa pisteitä on syntynyt 24 kamppailussa 4+8=12.

Nuorten MM-kiekko verotti tähtiä. Kultaleijonien kippari Aarne Talvitien osalta koko kausi päättyi kyseisiin kekkereihin, ja sama oli myös Josh Norrisin kohtalo.

Michiganin yliopiston joukkue tiedotti USAn riveissä pelanneen hyökkääjän kohtalosta taannoin.