Nuorille Leijonille historiallinen voitto matkalla finaaliin! Sveitsi jäi täysin jyrän alle

© Kuva: Getty Images

Nuoret Leijonat jatkoivat siitä, mihin joukkue jäi Kanadaa vastaan. Suomi selätti välierässä Sveitsin selvillä luvuilla 6-1. Voitto oli historiallinen, sillä koskaan aiemmin Suomi ei ole voittanut Pohjois-Amerikan kaukaloissa pronssia kirkkaampaa mitalia.

Nuoret Leijonat lähti otteluun räjähtävästi. Ensimmäisten kymmenen minuutin aikana Suomi iski neljä maalia. Osumat viimeistelivät Jesse YlönenHenri Jokiharju sekä Aarne Talvitie, joka osui avauserässä kahdesti.

Toisessa erässä Suomi naulasi pelin lopullisesti. Maaleista vastasivat Aleksi Heponiemi ja Rasmus Kupari.

Ilahduttavaa ottelussa oli ykkösketjun uudistunut peli-ilme. Vaihdosta toiseen ykkösvitja viiletti liukkaasti jäällä. Erityisesti Kupari pelasi turnauksen ehdottomasti parhaan pelinsä.