Carolina Hurricanesin huippulupaava hyökkääjä Andrei Svetshnikov on vihdoin kohdannut NHL-uransa ensimmäisen vastoinkäymisen.

Kautensa huikealla tehovireellä aloittanut 18-vuotias venäläinen ei ole onnistunut kirjaamaan viimeisessä 12 ottelussaan kuin vain yhden tehopisteen. Nuorukaisen edellisestä maalista on jo lähes kolme viikkoa aikaa ja syöttöpisteestä jopa kuukausi.

Svetshnikov aloitti syyskauden lähes piste per peli -tahdilla, mutta nyt 46 ottelun jälkeen hänellä on kasassa tehot 11+8=19.

Svetshnikovilla on selvästi yksi iso ongelma pelissä, josta ainakaan Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind’Amour ei pidä. Venäläishyökkääjä on ottanut tällä kaudella peräti 21 jäähyä, ja hänen 42 jäähyminuuttiaan on toiseksi eniten kaikista NHL-tulokkaista.

– Se on aivan hullua. Minua hävettää tuo. Minun täytyy pitää maila alhaalla, Svetshnikov valitteli New Observer -lehdelle.

Viime kesänä varaustilaisuuden toisena pelaajana valittu nuorukainen saa ongelmiinsa runsaasti tukea Hurricanesin kokeneelta osastolta. Erityisesti hyökkääjä Jordan Martinook on ottanut venäläistulokkaan siipiensä alle.

– Olen tulokas ja kun hän näkee minut allapäin, niin hän on: ”Hei, Svetch, nyt mennään, tee työsi.” Hän on todella energinen kaveri, Svetshnikov kertoi.

Viidettä NHL-kauttaan pelaava Martinook tietää jo, mistä vivuista vedellä Svetshnikovin kohdalla.

– Kun hän hymyilee, niin silloin hän pelaa vapaasti ja niin kuin hän osaa. Hyökkäävän pelaajan, jolla on vaikeuksia saada pisteitä, täytyy pitää hauskaa. Haluan pitää hänet siinä tilassa, jotta hän voisi päästä lentoon taas, Martinook sanoi.