Spekulaatiot Kanadan tappiosta Suomelle nuorten alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa käyvät kuumina jääkiekon emämaassa.

Suomi yllätti kisaisännät etenemällä huomiseen MM-välierään Sveitsiä vastaan 2-1-jatkoaikavoiton turvin. Kanadalaismediassa pohditaankin nyt tarkkaan syitä vaahteralehtien tappiolle.

Suomen maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen torjui Kanadan kapteeni Maxime Comtoisin rangaistuslaukauksen jatkoajalla, minkä lisäksi tilanne juuri ennen Suomen voittomaalia kummittelee taatusti pitkään kanadalaisten mielissä.

Joukkueen tähtihyökkääjä Cody Glass tarjoili nimittäin vain sekunteja aiemmin täydellisen poikittaissyötön puolustaja Noah Dobsonille, jolla oli edessään lähes tyhjillään ammottava Suomen maali. Dobsonin onneksi miehen maila räsähti kuitenkin poikki laukausutilanteessa, mistä syntyneestä vastahyökkäyksestä Suomen puolustaja Toni Utunen laukoi Nuoret Leijonat MM-välieriin.

Taivaan ja helvetin raja – jos sitä tässä tapauksessa voi käyttää – olikin molempien joukkueiden välillä kammottavan pieni.

Katso video ottelun ratkaisumaalista ja siihen johtaneesta kanadalaispelaajan mailan katkeamisesta alta löytyvän videon kohdasta 1.45: