Miten tämä ei riitä? Tilastot: Mikko Rantanen ja muut NHL:n keulilla, Colorado häviää silti ”jatkuvasti”

© Kuva: Getty Images

Yleensä puhutaan, että ketjua johdattaa sentteri. Nyt sen ”johdattajan” viitan voi kuitenkin kertoa hyvällä omalla tunnolla kuuluvan laituri Mikko Rantaselle – Colorado Avalanchen parhaalle pistemiehelle ja ykkössyöttelijälle.

Kun taannoin tovin rikki ollut Avalanchen ykkösketju Gabriel LandeskogNathan MacKinnon – Rantanen on taas yhdessä, näyttivät kemiat kohtaavan viime yönäkin Calgary Flamesia vastaan. Trion yhteistehot 2+3 eivät kuitenkaan auttaneet joukkuetta voittoon, kun albertalaiset korjasivat potin numeroin 5-3.

Televisioyhtiö Sportsnetin tilastoihin erikoistuneella Twitter-tilillä muistutettiin kesken viime yön kierroksen siitä, että kyseisen ketjun pelaajat ovat takoneet pisteitä enemmän kuin mikään muu trio. Niitä oli kasassa ennen Calgary-peliä jo 180, kuten oheinen postaus osoittaa. Määrä nousi viiden pinnan myötä aamuyön kamppailussa vielä 185:een.

Ranking-kakkosena on juurikin Flamesin ykkösketju Johnny GaudreauSean MonahanElias Lindholm, mikä oli paukuttanut ennen Colorado-peliä sekin hienot 168 pinnaa. Ketjun hyökkääjien saldo oli viime yönä 1+2. Nyt niitä on kasassa siis 171.

Kolmen kärjen täydentää ehkä odotetusti viime aikoina jälleen yhdessä pelannut Tampa Bay Lightningin kakkostrio Tyler JohnsonBrayden PointNikita Kutsherov 161 pisteellään.

Coloradon harmiksi sen ykkösketjun jatkuva liekehdintä ei ole auttanut joukkuetta viime aikoina toivottuihin tuloksiin. Avalanche on hävinnyt viime aikoina ”jatkuvasti”, kun kymmenestä edellisestä pelistä on irronnut surkeasti vain kaksi voittoa.

LUE MYÖS:
Ei tule mitään! Mikko Rantanen mätti taas hienot tehot – Colorado ajautumassa silti yhä lähemmäs katastrofia


PÄIVÄN VIHJE: HIFK – JUKURIT

Onko Jukureille tiedossa lisää HIFK-painajaisia?