Colorado Avalanchen tähtihyökkääjä Mikko Rantasen tehot 1+1 jäivät torstain vastaisena yönä laihaksi lohduksi, kun hänen edustamansa joukkue taipui Calgary Flamesille numeroin 3-5 – maalikoosteen löydät täältä.

Vireessä olivat myös Nousiaisista maailmalle ponnistaneen suomalaisen ketjukaverit Nathan MacKinnon (1+0) ja Gabriel Landeskog (0+2). Nuorten maailmanmestari on NHL:n pistepörssissä nyt kakkosena lukemin 20+48=68. Kärkeen eroa on vaivaiset kolme pinnaa.

Tulikuuman ketjun vire ei kuitenkaan riittänyt yhtä NHL:n kuuminta joukkuetta vastaan.

Colorado alkaa olemaan oikeasti jo lähellä katastrofia – alkukaudella kivasti voittaneen joukkueen tilanne oli syksyllä täysin toinen. Avalanche on nyt hävinnyt kymmenestä edellisestä pelistä jo kahdeksan ja esimerkiksi edellinen voittoputki on peräisin niinkin kaukaa kuin marraskuun lopulta.

Tämä räpeltäminen näkyy myös auttamatta ja luonnollisesti sarjataulukossa. Keskisessä divisioonassa Avalanche on neljäntenä 48 pinnallaan ja toistaiseksi viimeisellä jatkajan paikalla, mutta vain kolme pinnaa Minnesota Wildia edellä – joka on pelannut vieläpä kaksi ottelua vähemmän.

Lähellä ovat myös Tyynenmeren puolelta jatkopaikoista taistelevat Anaheim Ducks (46), Vancouver Canucks (44) ja Edmonton Oilers (43).

Kelkan pitäisi kääntyä, tai kohta edes villejä kortteja ei ole tarjolla.