Ennen joulua erikoisen tapahtumaketjun päätteeksi Buffalo Sabresista lähtöpassit saanut Patrik Berglund on antanut ensimmäisen haastattelun asiaan liittyen.

30-vuotias ruotsalaishyökkääjä myöntää Hockeypuls.se:lle rikkoneensa tarkoituksella NHL-joukkueen sisäisiä sääntöjä, joka johti lopulta Sabresin päätökseen purkaa Berglundin sopimus.

– Sopimukseni ja rahat joista luovuin eivät merkitse mitään. Tämä on tietysti klisee, mutta raha ei tee ketään onnelliseksi. Voin luopua noista summista koska tahansa voidakseni jälleen hyvin. Uskon aidosti tehneeni oikean ratkaisun, Berglund toteaa.

Ratkaisunsa myötä hyökkääjä viittasi kintaalla sopimukselleen, joka olisi tuonut 3,85 miljoonan dollarin vuosittaiset tulot kauden 2021-22 loppuun asti.

Berglund kertoo syyn tekemiselleen olleen peli-ilon menettäminen.

– Miksi minun olisi pitänyt tehdä jotakin mitä en halua samalla tavalla kuin ennen ja näytellä että kaikki olisi hyvin, kun tunsin oloni p******i, Berglund kertoo.

Hän myöntää kesällä tapahtuneen kauppaamisen St.Louis Bluesista Sabresiin olleen kova pala ja vaikeuksien alkaneen noihin aikoihin ja kulminoituneen lopulta joulukuussa.

– Eräänä päivänä lähtiessäni harjoituksista – todennäköisesti 11. tai 12.joulukuuta – päätin ettei ole enää väliä kuinka käy, vaan tämän täytyy loppua, Berglund kertoo ratkaisevista hetkistä, jolloin päätti rikkoa sääntöjä.

Nyt hyökkääjä on palannut kotiseudulleen Västeråsiin perheensä kanssa. Peliuran jatkosta Berglund ei ole tehnyt toistaiseksi päätöstä, mutta ainakaan tällä kaudella häntä ei todennäköisesti kaukalossa enää nähdä.

Ruotsalaisen on pelannut NHL-urallaan 717 ottelua, joissa on summannut 326 (170+156) tehopistettä.

LUE MYÖS: Kenkää! NHL-joukkue laittaa kohutun ruotsalaishyökkääjänsä pihalle – miten käy miljoonasopimuksen?

No nyt! Lähes 4 miljoonan dollarin NHL-hyökkääjä jätti tulemasta paikalle – seura asetti pelikieltoon!

Oho! NHL-seura poisti hyllytetyn ruotsalaishyökkääjän tiedot nettisivultaan – pelannut viimeisen ottelunsa joukkueessa?