Kova arvio: Nuorten Leijonien kultasankari on matkalla NHL:ään – MM-kisat paljastivat suuren vahvuuden

© Kuva: Getty Images

Maalivahti Ukko-Pekka Luukkosella on edessään upea ura ammattilaisena arvioi ex-tähtimaalivahti Fredrik Norrena.

Vasta 19-vuotias Luukkonen teki ihmisiin suuren vaikutuksen vuodenvaihteessa, kun hän nousi jopa Suomen tärkeimmäksi pelaajaksi matkalla MM-kultaan.

Aiemmin kesällä Luukkonen allekirjoitti myös NHL-sopimuksen Buffalo Sabresin kanssa, joten nuorukainen on oikealla polulla. Matkaa kuitenkin riittää vielä taalajäille.

– Ukko-Pekalla on henkistä kovuutta. Hän kestää paineet kovassa paikassa, eli kyllä hänellä on hyvät edellytykset kehittyä NHL-vahdiksi. Mutta hän ei ole vielä läheskään valmis maalivahti fyysisesti ja teknisesti, ex-maalivahti Fredrik Norrena kommentoi NHL.comin/fi:n haastattelussa.

Norrena muistutti myös, että Luukkonen on iso maalivahti, jolla ottaa oman aikansa, ennen kuin hän oppii sataprosenttisesti hallitsemaan liikkeitään ja tekniikkaansa – toisin kuin pienemmillä maalivahdeilla.

– Jos Ukko-Pekka jaksaa harjoitella laadukkaasti ja suhtautua intohimoisesti peleihin sekä välttää loukkaantumiset, niin hänellä on todella hyvä mahdollisuus nousta NHL-vahdiksi. Suomessa on paljon lahjakkaita nuoria maalivahteja, jotka enemmin tai myöhemmin lyövät itsensä läpi NHL:ssä, Norrena arvioi.

LUE MYÖS: Hurja nimilista! Arvio: Tällä kokoonpanolla Leijonat lähtee World Cupiin – useita huippunimiä jää sivuun