Nuorten MM-kisojen välierässä Sveitsin peräti numeroin 6-1 murskannut Suomi teki kuin tekikin ottelussa historia. Mikään maa ei ole pystynyt latomaan neljää osumaa semifinaalin avauserässä.

Suomen alku oli maagisen kova, kuten maalimäärä osoittaa. Jos Nuorilla Leijonilla oli ennen välierää vaikeuksia maalinteon kanssa, niin tuon murheen joukkue karisteli hyvin nopeaan tahtiin Jesse Ylösen (1+0=1, kuvassa oikealla), Aarne Talvitien (2+0=2) ja Henri Jokiharjun (1+0=1) maaleilla.

Ruotsia vastaan puolivälierässä yli 40 koppia ottanut Luca Hollenstein oli sinivalkoisen rummutuksen edessä täysin voimaton, ja hänet otettiin vaihtoon tuon neljännen osuman jälkeen digitaalien näyttäessä aikaa 7.43 – aikaa, jolla hetkellä Suomi varmisti ennätyksen.

On helppoa todeta, ettei maalihanojen aukeaminen voi ehkä enää parempaan paikkaan tulla, kun puolivälierässä kaksi osumaa riitti voittoon.

MM-finaali pelataan ensi yönä. Nuoret Leijonat ja USA eivät ole koskaan aiemmin kohdanneet alle 20-vuotiaiden loppuottelussa.

Maaliennätyksestä kirjoitti Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

LUE MYÖS: Nuorille Leijonille historiallinen voitto matkalla finaaliin! Sveitsi jäi täysin jyrän alle