NHL:n suomenkielinen sivusto kirjoitti taannoin mielenkiintoisen jutun liittyen ensi juhannuksena taalajäille varattavien suomalaispelaajien tämän hetkisistä tilanteista.

Juttu perustui NHL:n Central Scouting Services’n julkaisemaan keskikauden NHL Draft -rankingiin, jossa pelaajat oli eroteltu neljään kategoriaan: Pohjois-Amerikassa pelaaviin kenttäpelaajiin ja maalivahteihin sekä Euroopassa pelaaviin kenttäpelaajiin ja maalivahteihin.

Eurooppalaisten kenttäpelaajien piikkipaikalla on odotetusti TPS:n megalupaava hyökkääjä Kaapo Kakko. Hänen ”pahin kilpakumppani” ykkösvarauksen paikkaa mietittäessä on yhdysvaltalainen Jack Hughes, joka on vastavaasti ykkösenä pohjoisamerikkalaisten listalla.

A-maajoukkueeseenkin tyrkyllä olleen Kakon ykköshaastaja Euroopan puolella on Pietarin SKA:n venäläislupaus Vasili Podkolzin.

Heinola nousee

Euroopan listan 50 kärkeen mahtuu Kakon lisäksi yhdeksän suomalaista, joista toiseksi paras sinivalkoinen on todellinen jättiyllättäjä. Lukko-pakki Ville Heinolan (kuvassa) nimeä ei taatusti tiennyt monikaan ennen kautta, mutta Nuorten MM-kisoissa vakuuttanut pelaaja on nyt kyseisessä rankingissa jo sensaatiomaisesti seitsemäs.

Tuo tarkoittaa sitä, että raumalaisten sisäisen tehopörssin ylivoimainen kärki lukemalla +11 (23 ottelua, 1+5=6) voisi mennä NHL:ään juhannuksena jopa ykköskierroksella.

Pienillä numeroilla ovat myös Mikkelin Jukurien superlupaava Mikko Kokkonen (9.) sekä Heinolan tavoin kauden aikana täydelliseksi yllätysnimeksi itsensä muovannut Antti Tuomisto (15.). Lähes kaksimetrinen pakkijärkäle on pelannut Ässien A-junnujoukkueessa koko kauden.

Kakon ja Heinolan lisäksi myös Kokkonen ja Tuomisto menisivät tämän hetkisen arvion mukaan jopa ykköskierroksella NHL:ään. Viime kesänä 1. kierroksella varattiin kaikkiaan 16 pohjoisamerikkalaista pelaajaa.

Muitakin tähtiä

Listan top-50:een ylsivät myös Anttoni Honka (19.), Henri Nikkanen (21.), Patrik Puistola (28.), Leevi Aaltonen (30.), Juuso Pärssinen (31.) ja Aku Räty (49.). Näiden lisäksi koko listalla oli muuta suomalaista 11 kenttäpelaajaa. Isoin numero oli Mico Luodon 128.

Maalivahtituotantokin on Suomessa kunnossa. Euroopan maalivahtilistalla kärkipäähän ylsivät Roope Taponen (7.) ja Jasper Patrikainen (12.).

LUE MYÖS MUITA TUOREITA SUOMALAISJUTTUJA:
Paljastus: Kaapo Kakko oli tulossa Leijoniin, tämä vesitti haaveen maajoukkuedebyytistä – vienti silti hurjaa

Leijonat EHT:lle nimetty – mukana tuoreita kultaleijonia ja ensikertalaisia

Tässä on kultaa voittaneen Nuorten Leijonien tuorein joukkue – mukana taas kivenkovia tulevia tähtiä