Paljastus: Kaapo Kakko oli tulossa Leijoniin, tämä vesitti haaveen maajoukkuedebyytistä – vienti silti hurjaa

© Kuva: Ilari Isotalo

TPS:n suurlupaus Kaapo Kakon, 17, piti viimeviikkoisten uutisten mukaan olla mukana Leijonien EHT-joukkueessa, joka pelaa helmikuun alussa Venäjällä ja Ruotsissa.

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen myönsi Leijonat.comille suoraan, että hän olisi halunnut nähdä tuoreen nuorten maailmanmestarin leijonaryhmässä. Kolhut kuitenkin vesittivät ensi juhannuksen kenties ykkösenä NHL:ään varattavan hyökkääjän unelmat maajoukkuedebyytistä.

– Kakko olisi ollut mukana joukkueessa, jos hän olisi terveenä. Juttelimme hänen ja TPS:n kanssa aiheesta. Ennen kaikkea hänen kannaltaan on valitettavaa, että vaivoja on ollut. Toivotaan, että pelaa tällä viikolla ja pääsee kuntoon, Jalonen paljasti sivustolle.

Kakon nimi on silti kuuma maajoukkueiden suhteen, vaikka hän nyt lasaretissa onkin.

– Antaa Kaapon pelata ensin TPS:n pelit. Ne ovat kuitenkin hänen ykkösprioriteettinsa. Katsotaan sitten, miten hän on suoriutunut. Siellä on paljon kovia pudotuspelejä, Jalonen näki.

Kakolla on lähestyvän kevään aikana vientiä. Hän voisi ikänsä puolesta pelata myös reilun parin kuukauden päästä käytävissä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, mutta yhtälailla käyttöä olisi myös TPS:ssä. Se kun pelaa kaiken järjen mukaan pitkälle kevääseen Liigan pudotuspeleissä.

– Miten TPS:n pelit jatkuvat? Hyppääkö keväällä MM-kisoihin vai Pikkuleijonien matkaan? Tässä on paljon avoimia juttuja. Kuten Kaapolle sanoin, hänellä on vain hyviä vaihtoehtoja tässä. Mutta ei mennä asioiden edelle, Jalonen summasi.

Helmikuun EHT-turnaus pelataan 7.-10. helmikuuta.

LUE TUOREIMPIA MAAJOUKKUEJUTTUJA LISÄÄ:
Leijonat EHT:lle nimetty – mukana tuoreita kultaleijonia ja ensikertalaisia

Tässä on kultaa voittaneen Nuorten Leijonien tuorein joukkue – mukana taas kivenkovia tulevia tähtiä