Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue on ollut ikäluokkansa MM-kisoissa loistavassa vedossa. He ovat jatkaneet siitä, mihin alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden voittanut miesjoukkue jäi.

Joukkue voitti Obihiron MM-kisojen avausottelussa kisaemäntä Japanin niukasti 2-1, B-lohkon toisessa kamppailussa Sveitsi jäi jalkoihin numeroin 4-2. Lohkon kolmas maa on Tsekki, ja sen sinivalkoiset punnitsevat keskiviikkona puolenpäivän aikaan.

A-lohkon keulilla on kahden pelatun kierroksen jälkeen USA. Venäjä ja Kanada ovat sijoilla 2-3 ja Ruotsi hännillä.

Turnausformaatti on sellainen, että ”ylemmän alkulohkon”, eli lohko A:n kaksi parasta menee suoraan välieriin. Sen kaksi viimeistä ja B-lohkon kaksi parasta, eli tällä hetkellä Suomi ja Tsekki, kohtaavat puolivälierissä. Lohko B:n viimeiset ovat toistaiseksi Sveitsi ja Japani, ja ne ovat tällä hetkellä ajautumassa karsintaottelusarjaan.

Naisten Liigaa KalPassa pelaava Elisa Holopainen on turnauksen pistepörssin kärki lukemin 3+1=4, Team Kuortaneen Viivi Vainikka on kolmantena saldolla 1+3=4.

Suomi on ottanut ikäluokassa historian saatossa vain yhden mitalin, kun se ylsi pronssille Tukholmassa vuonna 2011. Turnauksia on järjestetty vuosittain vuodesta 2008 lähtien.