Dominointi jatkuu! Suomi voittanut kummatkin pelit MM-jäillä, pistepörssin kolmen kärjessä kaksi Leijonaa

© Kuva: Ilari Isotalo

Nappaa riskitön veto ja tienaa HPK:n voitolla jopa 202 euroa!

Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue on ollut ikäluokkansa MM-kisoissa loistavassa vedossa. He ovat jatkaneet siitä, mihin alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden voittanut miesjoukkue jäi.

Joukkue voitti Obihiron MM-kisojen avausottelussa kisaemäntä Japanin niukasti 2-1, B-lohkon toisessa kamppailussa Sveitsi jäi jalkoihin numeroin 4-2. Lohkon kolmas maa on Tsekki, ja sen sinivalkoiset punnitsevat keskiviikkona puolenpäivän aikaan.

A-lohkon keulilla on kahden pelatun kierroksen jälkeen USA. Venäjä ja Kanada ovat sijoilla 2-3 ja Ruotsi hännillä.

Turnausformaatti on sellainen, että ”ylemmän alkulohkon”, eli lohko A:n kaksi parasta menee suoraan välieriin. Sen kaksi viimeistä ja B-lohkon kaksi parasta, eli tällä hetkellä Suomi ja Tsekki, kohtaavat puolivälierissä. Lohko B:n viimeiset ovat toistaiseksi Sveitsi ja Japani, ja ne ovat tällä hetkellä ajautumassa karsintaottelusarjaan.

Naisten Liigaa KalPassa pelaava Elisa Holopainen on turnauksen pistepörssin kärki lukemin 3+1=4, Team Kuortaneen Viivi Vainikka on kolmantena saldolla 1+3=4.

Suomi on ottanut ikäluokassa historian saatossa vain yhden mitalin, kun se ylsi pronssille Tukholmassa vuonna 2011. Turnauksia on järjestetty vuosittain vuodesta 2008 lähtien.

Miska Miettinen

Nappaa riskitön veto ja tienaa HPK:n voitolla jopa 202 euroa!