Jesse Puljujärven osalta kuluva kausi on tuonut lupauksia vihdoin ja viimein siitä, että 20-vuotias hyökkääjä voisi sittenkin vakiinnuttaa paikkansa Edmonton Oilersin rosterista.

Alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari on pelannut taalajäillä 25 ottelua tehoin 3+2=5, farmissa Bakersfield Condorsin sotisovassa koitoksia on kertynyt ”onneksi” vain neljä kappaletta saldolla 2+2=4.

Edmonton Sun otsikoi erään juttunsa joulun alla sanoilla ”Puljujärven sulautuminen Pohjois-Amerikkaan jatkuu”.

Öljypaitojen tuore päävalmentaja Ken Hitchock on antanut suomalaislupaukselle viime aikoina kivasti vastuuta. Joulun alla Puljujärvi kellotti joukkueensa koitoksissa 10-17 minuuttia per mittelö.

Suomalaishyökkääjä taitaa vastuun lisäksi olla muutenkin hyvässä asemassa. Hitchock näyttää suhtautuvan Puljujärveen äärimmäisen positiivisen oloisesti.

– Euroopassa pelanneella eurooppalaisella on haasteellista tulla tänne ja pelata (heti) NHL:ssä. Monet eurooppalaiset pelaajat ovat voineet pelata yliopistokiekkoa, joten he ovat käsittäneet sen, miten asiat täällä tehdään.

Puljujärvi, joka on siis vasta parikymppinen, siirtyi Pohjois-Amerikkaan kaudeksi 2016-17. Ensimmäisellä kaudellaan rapakon takana suomalainen pelasi NHL:ssä 28 ottelua, kun AHL:ssä niitä kertyi 39 koitoksen verran.

Nyt tilanne on aivan toinen, sillä kuten kauden ottelumäärät AHL:ssä ja AHL:ssä osoittavat, ei suomalaisen ole tarvinnut seilata taalajäiden ja farmin väliä jatkuvasti.

– Valmentajat eivät enimmäkseen luota taitoon. Luotamme työhön. Jesse on saanut nyt tehdä töitä. On vaikeaa kehittyä, jos valmentaja ei luota pelaajan työhön.

– Luotan siihen, että hän yrittää tehdä oikeita juttuja. Näemme hänen taitotasonsa.