Syytä huoleen? Taas tuli käkättimeen NHL:ssä – Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen yllä todella synkkiä pilviä

© Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanesin ja sen suomalaispelaajien Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen tuska kasvoi jälleen viime yönä, kun San Jose Sharks piti pisteet kotonaan tyylipuhtaalla 5-1-voitolla. Hurrikaanien länsirannikon vieraskiertue on mennyt täysin pipariksi, kun se hävisi jo aiemmin Los Angeles Kingsille luvuin 2-0.

Kolmen tappion putken aloitti Anaheim Ducksia vastaan koettu 1-2-jatkoaikatappio. Yksi pinna ja maaliero 2-9 eivät mairittele.

Haasteissa ovat tarponeet myös Canesin mainitut suomalaistähdet oikeastaan jo pidemmän aikaa.

Ensinnäkin tällä kaudella 27 ottelussa tehot 7+19=26 saalistanut Aho on nyt kerännyt viidessä edellisessä mittelössä vain yhden syöttöpinnan.

Toisekseen oikeasti huolestuttava fakta kokonaisvaltaisen hyökkääjän pelaamisessa on tehotilasto. Kun kuudessa edellisessä pelissä se on kirjattu jokaisessa lukemiin -1, on Ahon plusmiinus-saldo enää kaksi pinnaa lämpöisellä.

Vaikeaa on myös Teräväisellä. Syksyn 27 kamppailussa pisteet 5+13=18 saalistanut nuorten maailmanmestari vaeltaa nyt pidemmässä pisteettömässä putkessa kuin kertaakaan aiemmin koko kaudella.

Hyökkääjä on yltänyt edellisen kerran pisteille marraskuun 23. päivä Florida Panthersia vastaan. Teräväinen on jäänyt tuon jälkeen viidesti putkeen kiikareille.

Ahon tavoin Canesin toisen suomalaisen kohdalla huolta aiheuttaa niin ikään tehotilasto. Teräväinen on saanut sen plussalle viimeeksi 28. lokakuuta NY Islandersia vastaan. Laiturin kokonaissaldo on silti +3.

Tällä kaudella ajoittain pirteästikin esiintynyt Carolina on vajonnut itäisessä konferenssissa jo kymmenennelle sijalle ja omassa divisioonassaan se on viidentenä – joskin vain pinnan jatkopaikkaa perässä.

>>> Lunasta 10€ riskitön veto Liigaan. Tarjous voimassa vain tämän viikon!