Suomalainen NHL-superlupaus kieltäytyi MM-kisoista – scoutti haukkui lyttyyn: ”Pehmeä mies, edusta maatasi”

© Kuva: Getty Images

Nuorten Leijonien päävalmentaja Jussi Ahokas paljasti lauantaina Suomikiekko-sivustolle, että hyökkääjä Kristian Vesalainen kieltäytyi paikasta Suomen Vancouveriin matkaavasta alle 20-vuotiaiden MM-ryhmästä.

NHL:n pelaajatarkkailija ja DraftBuzz-sivuston perustaja Anthony Mauro ei ymmärtänyt Vesalaisen päätöstä jäädä ulos kisoista.

– Tuo on todella typerää Kristian. Hänestä alkaa näkyä niitä piirteitä, miksi hänen ensimmäisen kierroksen varaussijoitus saattoi tippua – minä pidin häntä todella korkealla arvioissa. Liigan pehmeä mies, edusta maatasi muutaman päivän ajan niin kuin 99 prosenttia muistakin huippulupauksista, Mauro latasi Twitterissä, korjaten myöhemmin Vesalaisen pelaavan KHL:ssä.

Vesalainen siirtyi kesken tämän kauden Winnipeg Jetsistä Jokereiden riveihin ja tahti KHL:ssä on ollut heti loistavaa. 19-vuotias ensimmäisen kierroksen varaus on summannut ensimmäiseen kuuteen peliinsä tehot 3+2=5.