Oletko tajunnut? Vire ei voi olla tuuria – Mikko Rantasen tähdittämä kuuma ketju loistaa erityisessä valossa

© Kuva: Getty Images

Kuten NHL:n seuraajat tietävät, on Colorado Avalanchen ykkösketju Gabriel LandeskogNathan MacKinnonMikko Rantanen ollut läpi alkukauden hävyttömän kovassa iskussa. Kaksi viimeisenä mainittua ovat sarjan pistepörssin kärjessä, ja Landeskogkin yltää 13:nnelle sijalle.

Vaikka ruotsalaislaituri ei aivan sarjan pistepörssin kärkipäähän ylläkkään, on hänenkin panoksensa ollut kuluvalla kaudella jäätävän kova. Landeskog nimittäin johtaa NHL:n voittomaalipörssiä yhdessä Buffalo Sabresin tulikuuman Jeff Skinnerin kanssa.

Jo viime kaudella samassa koostumuksessa ollut Avalanchen ykkösketju antoi myös menneellä sesongilla näytteitään osaamisestaan. Joku saattoi arvata trion tänä syksynä nähdyn ratkaisupotentiaalin, sillä viime kaudella voittomaalien ykkössijan kuittasi MacKinnon yhdessä Tampa Bay Lightningin Brayden Pointin kanssa 12 kihauksella.

Nämä faktat todistavat sen, että ketju vaikka ketju on normaalistikin kuuma, on se vieläkin vaarallisempi pelejä ratkottaessa.

Avalanche on pitkälti trion panoksen ansiosta noussut NHL:n kärkipään joukkueiden kastiin. Ensi yönä Montreal Canadiensin vireen punnitseva Colorado on läntisessä konferenssissa kuudentena.