Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen ylle kerääntyi ainakin hetkellisesti jonkinlainen määrä tummia pilviä, kun Nuoret Leijonat taipui MM-avauksessa Ruotsille numeroin 1-2.

Suomi kompastui liikoihin jäähyihin, ja lisäksi todellisten maalipaikkojen luominen tuotti tuskaa.

Jonkun selkäpiitä saattoi alkaa jo karmimaan, kun tulos oli mikä oli. Ihmiset muistavat todennäköisesti sen, miten totaalisen vihkoon Nuorten Leijonien urakka vuosi sitten meni. Silloin etenkin päävalmentaja Jussi Ahokas sai kovasti rapaa niskaan.

Nyt on vain tulkintakysymys, olisiko joukkueen pitänyt esimerkiksi lähteä avausmittelöön erilaisella rosterilla. Olisi tai ei, oli yksi katsomoon jätetyistä pelaajista pahasti pettynyt kohtaloonsa – luonnollisesti.

– Kyllähän tämä rehellisesti sanottuna vähän syö. Mieli tekisi olla kentällä ja auttaa joukkuetta, Mestiksen KeuPa HT:ssa pelaava pakki Anttoni Honka sanoi Yle Urheilun mukaan.

Aiemmin mainittujen epäkohtien lisäksi Nuorten Leijonien keskuudessa myös pelin avaaminen tökki. Honka ainakin näkee, että hän olisi ollut edes jollain tavalla ratkaisu ongelmiin.

– Väitän, että olisi käyttöä. Vähän ehkä rohkeutta voisi olla tuolla kentällä, ei se kuitenkaan niin kummoista ole, Honka latasi.

Koska viiden joukkueen alkulohkossa jokainen joukkue pelaa neljä ottelua, pitäisi Suomenkin saada palikat rosterissa asettumaan paikoilleen hyvinkin pian.

Nuoret Leijonat jatkaa urakkaansa heti perjantaiaamuna piskuista Kazakstania vastaan.

LUE MYÖS:
Kanada teki lilliputtimaasta hakkelusta – takoi tauluun uskomattomat murskalukemat

Typerää mässäilyä vai asiallista iloitsemista? Ruotsalaismedioilta outoja reaktioita Suomi-pelistä: ”Yllätys”

Liikaa jäähyjä ja heikkoa viimeistelyä! Ruotsi kuritti Nuoria Leijonia MM-kisojen avauksessa

Kyseenalainen sääntömuutos kostautui Suomelle heti – Ruotsi kuritti ylivoimalla