Nuorten Leijonien MM-kisaurakka alkoi Suomen aikaa varhain torstaiaamuna katkeralla 1-2-tappiolla Ruotsia vastaan. Sinikeltaiset ratkaisivat ottelun ylivoimalla AHL-joukkue Chicago Wolves -pakki Erik Brännströmin iskettyä kummatkin maalit erikoistilanteista.

Rangaistukset nousivatkin isoon rooliin. Viime kisoissa jo katastrofaalisesti puolivälierissä tippunut Suomi sortui liikaan jäähyilyyn, kun se otti peräti seitsemän kahden minuutin istuntoa.

Nuoret Leijonat ei saanut jäähyjen valossa pakettiansa kasaan päätöserässäkään jäähyoven käytyä kahteen kertaan. Ensimmäisen kaksikymppisen aikana suomalaiset istuivat kaksi ja toisen erän aikana kolme jäähyä. Rangaistusten on helppoa todeta olleen syypää siihen, ettei Suomi saanut kunnon kiriä aikaan missään vaiheessa.

Esimerkiksi Tapparan Sami Moilasella oli päätöserässä 0-2-tilanteessa loistava sauma nostaa Suomi maalin päähän, mutta kuparinen rikkoitui vasta kolmoserän lopulla. Suomen hanat aukaisi Aarne Talvitie ylivoimahäkillä, joka oli seurausta loistavasta kiekon liikuttelusta. Maaliin teki erinomaisen alustuksen läpi koko kentän noussut Kaapo Kakko.

Suomi ei pystynyt lähellekään sitä viimeistelyä, mihin se parhaimillaan kykenee. Esimerkiksi Kanada jäi kisojen alla Nuorten Leijonien jyrän alle numeroin 5-2 ja Tanska vielä murskaavammin 7-0.

Nuorten Leijonien urakka MM-jäillä jatkuu varhain perjantaina aamuyöstä piskuista Kazakstania vastaan.