Leijonat kurmotti Ruotsia väkevällä kirillä – suomalaisdebytantit tulikuumissa liekeissä

© Kuva: Juha Tamminen

Ruotsia vastaan lauantaiaamun EHT-ottelussa erä erältä otteitaan parantanut Suomi otti Venäjän turnauksen toisessa pelissä maukkaan voiton länsinaapurista numeroin 3-2. Leijonat jäi alussa kahden maalin tappioasemalle, mutta sekään ei Suomea lopulta pysäyttänyt.

Torstaina kolmen maalin johtoaseman Tsekkiä vastaan pupeltanut Suomi käänsi kelkan lauantaina täysin päinvastaiseen suuntaan.

Tre Kronorilta avauserässä numerollisesti ja pelillisesti kuokkaan ottanut Suomi painoi voittoon Oula Palveen ja kuvassa olevan Antti Kalaputaan uran ensimmäisillä sekä konkari Juuso Hietasen voittomaalilla. Viimeiseen osumaan kakkossyötön sai debytanttiveskari Rasmus Tirronen.

Pelitapahtumat antoivat olettaa sen, että mitä enemmän Ruotsi Suomea ottelun noin avauspuoliskolla kurmotti, sen ärsytetympi ja nälkäisempi leijonalauma oli. Sinivalkoisten nälän saa kokea sunnuntaina turnausisäntä Pietarin ulkoilmaottelussa.

LUE MYÖS: Sieltä! Taas uusi suomalaistähti iski uransa ensimmäisen maajoukkuemaalin