Sieltä! Taas uusi suomalaistähti iski uransa ensimmäisen maajoukkuemaalin

© Kuva: Ilari Isotalo

Kun Suomen ja Ruotsin välinen Euro Hockey Tourin ottelu oli toisella tauolla, johti Tre Kronor lauantaiaamun kamppailua lukemin 2-1. Sinikeltaiset paukuttivat pelin kaksi ensimmäistä osumaa, jonka jälkeen oli Suomen vuoro onnistua.

Leijonien avausmaalin Moskovassa rysäytti TPS:n 26-vuotias tehohyökkääjä Oula Palve ylivoimalla. Ruotsi-peli on Liigassa 26 ottelussa tehot 11+13=24 iskeneelle keuruulaislähtöiselle tähdelle uran kolmas maajoukkueessa.

Osumaan merkattiin syöttöpinna KalPan Otto Leskiselle, joka sai pistetilinsä auki heti debyytissään.

Suomi on saanut Venäjän turnauksessa ihastuttavasti uusia nimiä eri pistetilastoihin. Torstaina uransa ensimmäisen maalin nykäisi heti debyyttipelissään KooKoon Anrei Hakulinen.

Suomi-Ruotsi-ottelu oli tämän uutisen julkaisuhetkellä toisella tauolla mainitussa tilanteessa. Sen ensimmäinen periodi meni Tre Kronorin käsikirjoituksen mukaan, mutta toisen kaksikymppisen aikana leijonalauma piristyi selvästi.