Edmonton Oilersin Jesse Puljujärven toistaiseksi lyhyellä NHL-uralla on riittänyt hankaluuksia kaukalossa sekä sen ulkopuolella.

18-vuotiaana untuvikkona syksyllä 2016 Pohjois-Amerikkaan lähtenyt Puljujärvi ei aluksi puhunut juuri lainkaan englantia, mikä teki sopeutumisesta uuteen ympäristöön haastavaa.

Hänen saapuessaan ensimmäistä kertaa rapakon taakse pelaamaan Oilersin nuorten lupausten joukkueessa oli nykyäänkin suomalaisen seuratoverina pelaavaa Drake Caggiulaa pyydetty auttamaan suomalaista käytännön asioissa.

– Pidin huolta, että hän oli harjoituksissa oikeaan aikaan, Caggiula totesi Sportsnetille.

Kanadalaishyökkääjä kehuu Puljujärven kypsyneen noista ajoista valtavasti ja menneen eteenpäin varsinkin kielitaidossaan.

– Ensimmäisenä vuonnaan hän ei puhunut englantia juuri lainkaan ja oli vaikea ymmärtää millainen hän todellisuudessa oli. Toisella kaudella eroa oli aiempaan jo kuin yöllä ja päivällä, mutta hän oli vielä vähän kuoresssaan. Hän ei enää hermoillut puhua kieltä, muttei oikein tiennyt milloin jotakin piti sanoa ja miten, Caggiula toteaa ja jatkaa:

– Ja nyt? Hän heittää läppää jätkien kanssa ja täräyttää välillä kunnolla takaisin. Tämä alkaa olla jo hauskaa ja hänen oikea luonteensa tulee nyt paremmin esiin. Välillä häneltä tulee tosi hölmöä juttua, mutta sehän vain tekee hyvää pukukopin ilmapiirille.