Häh? Nyt meni vati totaalisen nurin – Sebastian Aho käynnistämässä torikokousta, jäähyjä jaettiin urakalla!

© Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen saivat viimein yöllä helpotusta tuskilleen, kun suomalaisduon edustama joukkue kaatoi Anaheim Ducksin selvästi numeroin 4-1.

Kummatkin ylsivät hienosti pisteille Ahon naputtaessa yhden maalin ja Teräväisen alustaessa kaksi osumaa. Hurricanesissa ja NHL:ssä debytoinut Saku Mäenalanen ei puolestaan pystynyt avaamaan pistetiliään.

Kamppailun ehkä puhuttavin hetki nähtiin aivan lopussa tylsältä kuulostavan tyhjään tehdyn maalin jälkeen. Ahon osumasta kun syntyi melkoinen torikokous sitä edeltäneiden tapahtumien takia.

Kotijoukkueen pelaajat nimittäin hyökkäsivät tällä kaudella pisteet 8+19=27 latoneen Ahon kimppuun heti, kun hän oli iskenyt pikkumustan tyhjänä ammottaneeseen reppuun.

Kyseessä ei ollut esimerkiksi tyhjään tehdyn maalin tuulettaminen eli pelin ja vastustajan epäkunnioittaminen tällä tavoin, vaan suomalaisen aiemmin antama töötti. Hän kolautti Anaheimin pelaajaa päähän yläkropallaan.

Tilanne suivaannutti niin pahasti, että Ducks- ja Hurricanes-pelaajat olivat toistensa kimpussa osuman jälkeen.

Maalin syntyajassa pöytäkirjaan merkattiinkin lopulta useampi jäähy, kun Anaheimista kakkua sai kolme pelaajaa ja Hurricanesista kaksi – Aho mukaan luettuna. Suomalaisen kakkosen syy oli huitominen, tilanteen muut pelaajat saivat kakkosia, vitosia ja kymppejä väkivaltaisuudesta ja tappelemisesta.

Kuohuttavasta episodista kirjoitti Suomessa ensimmäisenä MTVuutiset.