Edmonton Oilersin tähtipelaaja Connor McDavidin maali ja Mikko Koskisen nollapeli lamaannuttivat Calgary Flamesin ja toivat öljypaidoille niukan 1-0-voiton sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Vasta 21-vuotias supertähti on ollut taalajäillä maagisen kova oikeastaan tasaisesti joka hetki, mutta etenkin pelejä ratkottaessa. Hän on nimittäin painanut jo kautta historian toiseksi eniten voittomaaleja alle 22-vuotiaana.

Parempaan on pystynyt vain McDavidin maanmies, kaikkien aikojen paras kiekkoilija Wayne Gretzky. Hän latoi 24 voittomaalia kausien 1979-83 aikana.

Listassa kolmantena mainitun kaksikon takana ovat Pierre Turgeon (1987-91) ja Steven Stamkos (2008-12). Kummatkin kiskoivat 21 pelin ratkaissutta häkkiä.

StatsCentre

@StatsCentre
Connor McDavid's 16th goal of 2018-19 Sunday night vs CGY helped the @EdmontonOilers win & move him into sole possession of 2nd on this list of game winners before age 22

Oilersin kippari voi mennä ja todennäköisesti meneekin koko tilastossa jopa yksin kärkeen. Keskushyökkääjä nimittäin viettää 21-vuotispäiviään tammikuun 13. päivä.

LUE MYÖS: Häh? Kuuma Mikko Koskinen pysäytti jopa järisyttävästi liekehtineen NHL-tähden – veskarin tilastot maagisia