NHL:ssä sesongilla 2010-11 debytoinut ja taalajäille täksi kaudeksi palannut Edmonton Oilersin maalivahti Mikko Koskinen oli jälleen viime yönä maagisessa vireessä. Suomalainen pysäytti vierasjoukkue Calgary Flamesin kaikki 24 kutia taaten joukkueelleen 1-0-voiton.

Gagarin Cupin kaksinkertainen voittaja on ollut tällä kaudella juurikin kotiotteluissa erityisen maagisessa iskussa.

Oilersille työskentelevä Jack Michaels muistutti siitä, että kaksinkertainen MM-hopeamitalisti on venynyt pikkumustan eteen kotijäällä uskomattomasti 97 prosenttisesti voitto-tappiorekordin näyttäessä lukemia 6-0. Lisäksi nollapelejä omien fanien edessä on kertynyt jo kolme.

Jack Michaels

@EdmontonJack
Koskinen now 6-0 at home with 3 shutouts and a save percentage north of .970. Lights out for CGY as Oilers move within a point of a playoff spot with their 5th straight victory on home ice.

Supertähtikin jäi kakkoseksi

Jotain kaksinkertaisen MM-hopeamitalistin panoksesta kertoo myös esimerkiksi se fakta, että suomalaista päin viidesti tulittanut Johnny Gaudreau jäi luonnollisesti tyystin pisteittä.

NHL:n pistepörssissä seitsemäntenä keikkuva jenkki on nakuttanut tällä kaudella tehot 12+27=39 ja ennen Oilers-peliä neljän ottelun saldo oli vakuuttava 2+8=10. Jokaisessa neljässä kamppailussa oli syntynyt vähintään kaksi pistettä per peli.

Laituri oli kaikkiaan seitsemän ottelun pisteputkessa.

Nyt tuolle pisteen kuitenkin laittoi viimeöisen kamppailun ykköstähti Koskinen.