NHL:ssä kausien 2011-12 ja 2013-14 päätteeksi Stanley Cupia juhlinut Los Angeles Kings on ollut tänä syksynä sarjan huonoimpia joukkueita.

Läntisessä konferenssissa viimeiseksi jämähtäneen poppoon surkeudesta karuinta kieltä kertovat päästetyt maalit ja erikoistilanteet. Kings on imuroinut tällä kaudella omiin 61 laukausta, joka on vasta 14:nneksi vähiten koko sarjassa. Vastaavasti viime kaudella joukkue päästi vähiten maaleja runkosarjassa (202).

Pitää toki muistaa, että Kingsin maalivahtiosastoa on koeteltu käsittämättömän kovalla kädellä – sivussa ovat kaksi kärkiveskaria Jonathan Quick ja Jack Campbell.

Myös erikoistilannepelaaminen on ollut surkeaa. Ylivoima (13,3%) on NHL:n huonointa ja alivoimakin (78,3%) vasta 20:nneksi parasta.

Viime yönä Kings kuitenkin onnistui sysimustasta syksystä huolimatta kaatamaan St. Louis Bluesin numeroin 2-0 Matt Luffin ja Anze Kopitarin osumilla. Maalilla torjunut Calvin Petersen takasi joukkueelle vasta kauden toisen nollapelin.

Tulos oli äärimmäisen karu Bluesille, joka on konferenssissa viimeistä edellisenä. Joukkue nimittäin tiedotti tiistaina antaneensa kenkää päävalmentaja Mike Yeolle. Hänen tilalleen astuu väliaikaisesti Craig Berube.