Taalajäillä kaudella 2016-17 debytoinut sveitsiläinen Timo Meier on syttynyt kuumiin liekkeihin NHL:ssä. Ensimmäisellä kaudellaan kolme ja toisella jo 21 maalia runkosarjassa painanut hyökkääjä on kiskonut tänä syksynä kunnioitettavat 11 rysää.

Kymmenen maalin raja meni rikki aamuyön Philadelphia Flyers -pelissä, jossa Meier venytti reppua kahdesti. Haipaidoista pienemmällä ottelumäärällä kaksinumeroiseen maalimäärään on pystynyt vain yksi pelaaja.

NHL:ssä jo kaudella 1997-98 debytoinut seuraikoni Patrick Marleau iski kaudella 2012-13 vain 12 kamppailussa kymmenen häkkiä, paria vuotta aiemmin syksyllä 2009 tuohon rajaan vaadittiin 13 taistoa.

Haipaidoissa kaudet 1997-2017 pelannut Marleau edustaa nyt Toronto Maple Leafsia.

Meier sen sijaan vaikuttaa olevan iso osa San Josen tulevaisuutta. Sveitsiläinen on petrannut maalimääriään kausi kaudelta, ja ilman mitään odottamattomia takaiskuja niin käy tälläkin sesongilla.

Joukkueen oma ykköskierroksen varaus on NHL:n maalipörsissä sunnuntain vastaisen yön pelien jälkeen komeasti jaetulla kärkipaikalla Nathan MacKinnonin, Patrick Kanen, Gabriel Landeskogin ja David Pastrnakin kanssa.