Mestiksessä hirmutehoja latonut hyökkääjä sai palkinnon – yllättävä nimi debytoi KHL:ssä Jokerien paidassa

KHL:ssä hienosti neljä ottelua putkeen voittanut Jokerit punnitsee perjantaina Helsingissä kazakstanilaisen Barys Astanan pelihuumorin.

Joukkue tiedotti mm. Twitter-tilillään, että Mestiksen pistepörssin kärkipäässä keikkuva Joona Monto tekee debyyttinsä KHL-jäillä.

Kuten oheinen twiitti osoittaa, pelaa kesällä Jokereiden matkassa ollut Monto samassa ketjussa Mika Niemen ja Antti Pihlströmin.

24-vuotias pistelinko on pelannut alkukaudella Mestistä Kiekko-Vantaan riveissä vakuuttavin tehoin. Hyökkääjä on nakuttanut 18 pelissä tehot 7+20=27, ja noilla hän keikkuu sarjan pistepörssissä toisena, ketjukaverinsa Miro-Pekka Saarelaisen peesissä.

Vaikka Monto onkin ollut Jokerien matkassa aiemmin ja takonut kovia pisteitä lohipaidoissa, tulee hänen KHL-debyytti monelle taatusti yllätyksenä. Hyvinkääläislähtöisellä pelaajalla ei ole liikaa minkään aikuisten pääsarjan pelejä alla, sillä esimerkiksi Liigasta kokemusta on kertynyt vasta 10 ottelun verran.

Perjantaina Jokerien rosterista poissa ovat loukkaantuneina Peter Regin, Nicklas Jensen, Marko Anttila, Eemeli Räsänen ja Tomi Mäki, joka loukkaantui keskiviikon kamppailussa. Hänen tilanteensa arvioidaan uudelleen ensi viikolla.

Oliver Lauridsen puolestaan jatkaa pelikiellossa, tuore hankinta Kristian Vesalainen ei pelaa vielä perjantaina.