NHL:n pistepörssin kärkipaikkaa hallussaan pitävä Colorado Avalancen Mikko Rantanen pelaa parhaillaan tulokassopimuksensa viimeistä kautta. Tämä tietää samalla sitä, että suomalaisen perusansiot saattavat tulevaisuudessa jopa lähes kymmenkertaistua tämän kauden tienesteistä.

Rantasen leiri teki kauden alla kovasta itseluottamuksesta kertoneen päätöksen, kun se päätti venyttää suomalaisen jatkosopimusneuvotteluja meneillään olevan kauden loppuun. Ratkaisu oli rohkea myös siksi, että laitahyökkääjällä oli allaan upea 84 (29+55) pisteen läpimurtokausi.

Nyt ratkaisu saa koko Rantasen sopimusasioista vastaavan leirin näyttämään suorastaan nerolta – 23 ottelussa 38 pistettä (10+28) takonut 22-vuotias on tätä nykyä vielä viime kesääkin arvokkaampi pelaaja.

Nöyrää duunia ja kovia tehoja illasta toiseen painava suomalainen tulee solmimaan kauden jälkeen todella rahakkaan jatkopahvin seuransa kanssa. Nykyisen tahdin säilyessä edes 10 miljoonan dollarin kausitienestit eivät ole Rantaselle täyttä utopiaa. Taustajoukkojen uhkapeli näyttää siis todellakin kantavan hedelmää!