Montreal Canadiensissa tällä kaudella debytoinut Jesperi Kotkaniemi on saanut NHL-uralleen lentävän lähdön. Hyökkääjä on nakuttanut 22 otteluun hienot tehot 3+9=12.

Joukkueen viime kesän kolmosvaraus on pärjännyt kaukalossa siinä missä muutkin. Oikeastaan yhtään selvää heikkoutta ei Kotkaniemen pelaamisessa ole ollut havaittavissa.

– Ainakin minulle oli suuri yllätys, että ei se peli täällä sitten lopulta ollutkaan yhtään sen kummallisempaa kuin Suomessa, suomalainen latasi hurjalta kuulostavan kommentin NHL.com/fi-sivustolla.

– Tietysti pienempi tila ja suurempi pelinopeus vaativat sopeutumista, mutta hyvällä itseluottamuksella ja halulla oppia pärjää mukavasti, alle 18-vuotiaiden maailmanmestari jatkoi.

Suomalaissentterin tekeminen on näyttänyt jollain tavalla siltä, että hän menee kokonaisvaltaisesti eteenpäin peli toisen jälkeen. Siihen Kotkaniemi viittasi itsekin.

– Alku oli tietenkin haastava. Jouduin vähän muuttamaan pelityyliäni ja löytämään itseluottamukseni. Täkäläinen pelityyli tuo kaukaloon sen verran uusia ulottuvuuksia, että pitää olla valmis kaikenlaiseen.

– Nyt olen päässyt sisään tähän hommaan ja tottunut kaukalon kokoon sekä pelikavereihin. Sen myötä tuntuu jo huomattavasti paremmalta. Muutamat onnistumiset tietenkin ovat kasvattaneet itseluottamusta merkittävästi, suomalainen painotti.

Habsin osalta kausi jatkuu Suomen aikaa jo perjantai-iltana kello 23 alkaen. Joukkue testaa huimassa vireessä viilettävän Buffalo Sabresin pelihuumorin.