Eikä! Liigan kriisijoukkueen tuska kasvaa – viime kaudella ennätyspisteet takonut hyökkääjä sivuun

© Kuva: Juha Tamminen

Liiga tiedotti nettisivuillaan, että Ässissä pikkuhiljaa juonen päästä kiinni saanut Aleksi Rekonen on asetettu väliaikaiseen pelikieltoon kurinpitokäsittelyn ajaksi. Hyökkääjä huilaa ainakin lauantain KalPa-ottelun.

Rekonen osui Ilveksen Juho Liuksialaa päähän perjantaina pelatun kamppailun päätöserän puolen välin paikkeilla. Ottelun aikana tilanteesta ei tuomittu sanktioita. Liigan tilannehuone kuitenkin havaitsi tilanteen ja päävideotuomari asetti taklauksen kurinpitokäsittelyyn päähän kohdistuneena taklauksena. Tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus.

Poriin siirtyneen hyökkääjän ja Ässien kannalta takaisku on ikävä. Syyskuun ja pitkälle lokakuuhunkin pisteittä vetänyt Rekonen oli juuri saamassa pelistä kiinni, sillä hän iski kauden avausmaalinsa viime kuun loppupuolella peräkkäisissä kamppailuissa.

Myös joukkue kärsii. Rekosen lisäksi sivussa lauantain KalPa-mittelöstä saattavat ainakin olla Liigan sivuilla loukkaantuneiksi merkityt hyökkääjät Sami Lähteenmäki, Niklas Appelgren, Lenni Killinen ja Matti Lamberg.

Rekosen tämän syksyn 17 ottelun saldo 2+0=2 on todella vaatimaton verrattuna menneeseen. Helsinkiläislähtöinen hyökkääjä paukutti viime kaudella Pelicansissa runkosarjan 60 ottelussa komeat ennätyspisteensä 11+17=28.