Dallas Starsin alakerran luottosoturi Esa Lindell on ehkä jäänyt syksyn aikana joukkuekaverinsa ja NHL:n debytanttipakki Miro Heiskasen varjoon mediassa. Vaikka taalajäiden tuore kasvo onkin ihastuttanut, on myös nuorten maailmanmestari ja MM-hopeamitalisti Lindell ollut alkukauden ajan vakuuttavassa vireessä.

Kaukalossa lähes 24 minuutin keskiarvolla luutinut Lindell on painanut 11 mittelössä tehot 1+5=6 plusmiinus-saldon näyttäessä lukemaa +2.

Suomalainen sai NHL.com/fi:n haastattelussa kehut joukkueensa peliaikakuningas John Klingbergiltä.

– Lindell on loistava esimerkki kokonaisvaltaisesta puolustajasta, joka kykenee vaikuttamaan sekä puolustus- että hyökkäyssuunnassa.

Esimerkiksi jääkiekkotilastoihin erikoistunut Eliteprospects-sivusto tietää kertoa suomalaisen pituudeksi 191 senttiä ja painoksi 97 kiloa. Helsinkiläislähtöinen pakki tietää, miten suhteellisen isosta koosta saa hyödyn irti parhaiten.

– Hän osaa käyttää kehoaan erinomaisesti ja häviää hyvin harvoin kulmavääntöjä vastustajille. Hän lukee peliä hyvin ja on rauhallisuutensa vuoksi loistava roolimalli meidän nuorille pelaajillemme, ruotsalainen kehui.

Lindellin, Klingbergin ja kumppanien alkukausi NHL:ssä on ollut kaksijakoinen. Kauden 11 ottelusta on kertynyt kuusi suoraa voittoa, mutta toisaalta pisteettömiä pelejä on kertynyt viisi.

Joukkueen kausi jatkuu ensi yönä Toronto Maple Leafsia vastaan.