Kesällä 2017 NHL:ään ykköskierroksella kolmantena varattu Miro Heiskanen on saanut uralleen rapakon takana lentävän lähdön. Vaikka suomalainen on iskenyt kymmenessä pelissä ehkä vaatimattomat tehot 1+2=3 ja lisäksi tehotilasto on kaksi astetta pakkasella, on tulosten takaa nähtävissä äärimmäisen positiivisia asioita.

– Heiskasesta tulee vielä supertähti tähän liigaan. Toki siihen menee vielä aikaa ja tämä on vain minun mielipiteeni, mutta Miro on yksi niistä pelaajista, jotka nousevat vielä huipulle, Heiskasen pakkiparina useaan otteeseen tällä kaudella pelannut konkari Marc Methot kehui NHL.com/fi:n mukaan.

– Hän luistelee sulavasti, on taitava, ja hänen itseluottamuksensa on kova noin nuoreksi kaveriksi, lähes 700 ottelua NHL:ssä luutinut pakki jatkoi.

Methotin ja luotsi Jim Montgomeryn sanat saavat ihon kananlihalle.

– On hauskaa seurata hänen kehitystään tulevina vuosina, sillä hän muistuttaa peliälyltään ja kiekolliselta varmuudeltaan Karlssonia, puolustaja lopetti.

– Mirosta tulee vielä vähintään 40 tehopisteen mies tähän liigaan. Hän pelaa tulevaisuudessa 28 minuuttia per ottelu ja kohtaa vastustajien parhaat pelaajat, kunhan saa hieman lisää voimaa, Starsin päävalmentaja puolestaan arvioi.

Viime yönä Detroitille hävinneen Dallasin kausi jatkuu keskiviikon vastaisena yönä Montreal Canadiensia vastaan.