Entisen Stanley Cup-voittaja Joe Murphyn tilanne kohautti jääkiekkomaailmaa elokuussa.(uutinen)

TSN julkaisi tuolloin dokumentin, joka kertoi korutonta kieltään entisen NHL-miljonäärin nykyisestä elämästä kodittomana Kanadan Ontariossa.

Murphy kertoi eläneensä lähinnä paikallisten asukkaiden hyväntahtoisuudesta näiden tarjotessa hänelle ruokaa ja juomaa ja muita välttämättömyystarvikkeita.

Dokumentin seurauksena kanadalaisen entinen joukkuetoveri Adam Graves ja NHL:n pelaajayhdistyksen (NHLPA) puheenjohtaja Glenn Healy vierailivat TSN:n mukaan miehen luona syyskyyssa ja pyrkimyksenä oli järjestää tälle asunto.

Tässä ei lopulta onnistuttu, mutta nyt Murphy on saanut kuitenkin katon päänsä päälle.

Kanadalaismedian tietojen mukaan entiselle kiekkoilijalle on järjestetty huone paikallisesta motellista. Majapaikan maksun hoitaa NHL:n ja NHLPA:n yhteinen hätäapurahasto.

Murphy ei ole suinkaan ainoa ongelmissa ollut pelaaja, jota rahasto on auttanut. TSN:n lähteen mukaan ainakin 150 entistä NHL-kiekkoilijaa ja heidän perheenjäsentään saa kuukausittain apua siltä.

Rahasto on ollut olemassa noin 70 vuotta ja se kerää varansa NHL-pelaajien mahdollisten pelikieltojen aikana menettämistä palkkarahoista.

NHL on kieltäytynyt kommentoimasta Murphyn tilannetta. Hänen on kerrottu kärsivän mielenterveydellisistä ongelmista. Urallaan yli 15 miljoonaa dollaria tienannut Murphy elää nykyisin NHL:ltä saamansa noin 1100 dollarin kuukausieläkkeen turvin.

Murphy voitti Stanley Cupin Edmonton Oilersin paidassa vuonna 1990. Hän pelasi NHL-urallaan 779 runkosarjaottelua ja 120 pudotuspeliä.