Putkeen vai pieleen? Syyskuun alussa ennustimme Liigan läpimurtopelaajat: näin arvioissa kävi!

© Kuva: Ilari Isotalo

Syyskuun alussa SuomiKiekko ennusti Liigan läpimurtopelaajat. Keskityimme etsimään pelaajia, jotka tulevat ottamaan kauden aikana suuria kehitysaskeleita. Nyt, kun kausi on saatu vauhdilla käyntiin, on hyvä aika katsoa taaksepäin ja miettiä, miten arvioissa kävi.

Voit lukea alkuperäisen artikkelin tästä.

Antti Kalapudas, H, Sport

Sport-hyökkääjä on ollut alkukauden tehokkaalla päällä. Ennustimme Antti Kalaputaan tekevän maaleja hyvällä laukauksellaan, mutta sen sijaan hyökkääjälle on kertynyt lähinnä syöttöjä. Ensimmäisessä seitsemässä ottelussa on syntynyt tehot 1+4.

Tuomio: Putkeen

Malte Strömwall, H, KooKoo

Toivottavasti Liigapörssin pelaajat ottivat vinkistämme vaariin. KooKoon Malte Strömwall on nimittäin pelannut yli piste per tahdilla. Kahdeksassa ottelussa ruotsalaishyökkääjä on tehnyt vakuuttavat 4+5 tehot ja hän on ollut yksi takuumiehistä KooKoon hyvän alkukauden takana.

Tuomio: Putkeen

Mika Partanen, H, Jukurit

Ennustimme Mika Partasen jatkavan hyviä otteitaan Jukurit-paidassa. Partanen on pelannut kaudella vain kaksi ottelua, mutta tehnyt niissä tehot 1+2.

Tuomio: Putkeen

Otso Rantakari, P, Tappara

Uskoimme, että Otso Rantakari nousee kauden aikana EHT-tason puolustajaksi ja puolustajien pistepörssin kärkimieheksi. Vaikka Tapparan alkukausi on ollut töyssyistä, Rantakari on tehnyt kahdeksassa ottelussa tehot 2+4.

Tuomio: Putkeen

 

Severi Lahtinen, H, Pelicans

Severi Lahtinen aloitti kauden tehokkaasti, mutta tahti on siitä hieman hiipunut. Viidessä ottelussa liukasliikkeinen hyökkääjä on tehnyt tehot 1+2. Lahtinen kuitenkin vastasi rankkarista, jota komeampaa tuskin nähdään koko kaudella.

Tuomio: Putkeen (todisteet alla)

Eetu Tuulola, H, HPK

Eetu Tuulolan oli määrä nousta HPK:n toiseksi maalipyssyksi Markus Nenosen rinnalle. Pistetahti on kuitenkin ollut verkkaista ainakin vielä toistaiseksi. Seitsemässä ottelussa Tuulola on nakuttanut tehot 1+2.

Tuomio: Pieleen

Rasmus Kupari, H, Kärpät

Arviossamme totesimme, ettei Rasmus Kupari ole vielä pelannut yhtään tehokasta kautta tai turnausta, josta kykyjenetsijät voisivat innostua. Peli on ollut myös tällä kaudella väkinäistä ja tulosta ei tunnu syntyvän. Kuudessa pelissä Kupari on antanut vain kaksi maalisyöttöä.

Tuomio: Pieleen

Jesperi Kotkaniemi, H, Ässät

Jesperi Kotkaniemi ylitti kaikki odotukset. Nuori sentteri häikäisi harjoitusleirillä, eikä koskaan saapunutkaan Ässien vahvuuteen. Näin hänen suoritustaan on vaikea arvioida.

Tuomio: –

 

Anttoni Honka, P, JYP

Odotimme Anttoni Hongan olevan Sami Vatasen kaltainen ase hurrikaanipaidoille. Vaikka kausi alkoikin vauhdikkaasti, pistetehtailu on hidastunut. Kahdeksassa ottelussa pienikokoinen Honka on tehnyt kolme tehopistettä ja tehotilasto on neljä astetta pakkasen puolella.

Tuomio: Pieleen

Linus Nyman, H, Lukko

Asetimme Lukon juniorihankinta Linus Nymanille varovaiset tavoitteet. Hyvä kahdensuunnan pelaaja ei tuossa iässä vielä kolkuttele pistepörssin kärkisijoja hetkeen. Kauden aikana Nyman on iskenyt kaksi maalia ja nuori hyökkääjä saa olla panokseensa tyytyväinen.

Tuomio: Pieleen