Tulevan Liiga-kauden tähdet – näitä pelaajia kannattaa pitää silmällä!

© Kuva: Joonas Hepola

Liiga-kauden alkuun on enää kahdeksan päivää. Ennen kiekon tippumista jäähän on hyvä kerrata, keitä pelaajia kannattaa pitää erityisesti silmällä. Keskitymme artikkelissa pelaajiin, jotka tulevat ottamaan suuria kehitysaskeleita tai ovat suurelle yleisölle tuntemattomampia.

Antti Kalapudas, H, Sport

U20-kotikisojen maailmanmestari Antti Kalapudas nakutti viime kaudella kelvolliset 31 tehopistettä. Potentiaalia on enempäänkin erityisesti maalien osalta, sillä hyökkääjällä on vakuuttava rannelaukaus. Sportissa on varmasti tarjolla myös runsaasti vastuuta.

Malte Strömwall, H, KooKoo

Malte Strömwall siirtyi KooKoon riveihin ECHL:stä kesken viime kauden. Ruotsalaishyökkääjä viihtyi Kouvolassa ja paukutti 37 ottelussa 20 tehopistettä, joista peräti 14 oli maaleja. Tutun ympäristön ja ehjän kesän ansiosta Strömwallilta on odottaa alkavalla kaudella lisää maaleja.

Mika Partanen, H, Jukurit

Mika Partasen viimeiset ajat HIFK:ssa olivat alaviereiset. Hyökkääjä siirtyi viime kaudella Jukureihin. Partanen paukutti loppukauden aikana saman verran pisteitä kuin kahden vuoden aikana HIFK:ssa: 12. Jukureilla on hyökkääjälle varattu iso tontti, ja jos viime kauden otteet jatkuvat, saavat mikkeliläiset Partasesta ykköstykkinsä.

Otso Rantakari, P, Tappara

Nuoresta iästään huolimatta kokeneen Otso Rantakarin sisällyttäminen listalle voi olla yllätys. Onhan puolustaja voittanut Tapparan riveissä kertaalleen Suomen mestaruuden ja tehtaillut hyviä pistemääriä. Rantakarilla on kuitenkin potentiaalia nousta Liigan kiekolliseksi puolustajaksi numero yksi. Puolustaja lähestyy jääkiekkoilijan uransa huippuvuosia, ja nyt on aika ottaa seuraava askel.

Severi Lahtinen, H, Pelicans

Suomen Chicagon ulkopuolella Severi Lahtisen nimi voi olla vielä tuntematon, mutta ensi kauden jälkeen näin tuskin on. Lahtinen oli Pelicans-fanien harmiksi edelliskauden vielä Heinolassa kasvamassa korkoa, ja Mestis-kausi sujui yli piste per peli tahdissa. Juonikas, sulavasti liikkuva ja taitava mailankäsittelijä tulee ensi kaudella löytymään monista videokoosteista.

Eetu Tuulola, H, HPK

Eetu Tuulola pelasi viime kaudella ensimmäisen kautensa miesten sarjassa. Tulokkaalle kertyi vakuuttavat tehot 16+10. Calgary Flamesin varaama hyökkääjä on nimenomaan maalintekijä, ja hänet varmasti istutetaan HPK:n ylivoimaan. Ensi kaudelta maaleja voi odottaa enemmänkin kuin 16.

Rasmus Kupari, H, Kärpät

Ykköskierroksen varauksella on paljon todistettavaa. Kovasta hehkutuksesta huolimatta Rasmus Kupari ei ole tehnyt merkittävissä joukkueissa mainittavia tehopisteitä. U20-kisoissa kiikaritehot, U18-kisoissa kolme tehopistettä ja Kärpissä 14 paunaa. Vaikka jälki ei ole ollut tuhoisaa, Kuparilla on työkalupakissaan kaikki huippupelaajan ominaisuudet. Seuraavaksi on tuloksen teon aika.

Kaapo Kakko, H, TPS

Kesän 2019 NHL-draftin suurin suomalaisnimi löytyy Turusta. Kaapo Kakolla on alla vakuuttavat U18-kisat ja kausi A-nuorissa. Nyt NHL-kykyjenetsijät pitää vakuuttaa tuottamalla tehoja myös miesten kaukalossa. TPS-nuoren laukausta tullaan ihastelemaan kauden aikana vielä monesti.

Jesperi Kotkaniemi, H, Ässät

Valtavasta sentteripulasta kärsivä Montreal Canadiens varasi Jesperi Kotkaniemen tänä kesänä koko tilaisuuden kolmantena pelaajana. Ässäsentteri pelasi komean tulokaskauden Liigassa ja sai tililleen 29 tehopistettä. Jotta Montrealin usko nuoreen hyökkääjään ei olisi hukkaan heitettyä, Kotkaniemen pitäisi tulevalla kaudella nousta Ässien johtavaksi hyökkääjäksi. Kaudeksi 2019-20 häntä odotetaan jo NHL:ään.

Anttoni Honka, P, JYP

Sami Vatasen otteet ovat yksi kaunis muisto JYPin kulta-ajoilta 2010-luvun alkupuolelta. Anttoni Hongalla on mahdollisuus tehdä jyväskyläläisiin samanlainen vaikutus. Paljon kertoo se, että häntä pidetään lupaavampana kuin isoveljeään Juliusta, joka jo pelaa NHL:ssä. Viime kauden 20 ottelun jakso hurrikaanipaidassa toi mukanaan yhdeksän tehopistettä. Kokonaiselta kaudelta on lupa odottaa enemmän.

Linus Nyman, H, Lukko

OHL:ssä erinomaisen kauden pelannut Linus Nyman on mielenkiintoinen vahvistus raumalaisille. Nyman on poikkeuksellinen juniorisarjojen paluumuuttaja siinä mielessä, että pisteiden tehtailun lisäksi hän on ollut juniorisarjassa myös tunnollinen kahdensuunnan hyökkääjä. Nyman tuskin tulee kilpailemaan Liigan pistepörssin voitosta, mutta Raumalla hänestä varmasti riittää iloa.