19-vuotias Henri Jokiharju on päässyt aloittamaan NHL-uransa kovassa seurassa.

Suomalaispakki on noussut vastoin kaikkia odotuksia jo tänä syksynä Chicago Blackhawksin pelaavaan kokoonpanoon. Alku on ollut upea – nuori tulokas on loistanut heti uransa ensimmäissä NHL-peleissään.

Yksi syy pirteille otteille löytyy vierestä. Jokiharju on päässyt aloittamaan taalajäillä todellisen huippunimen kanssa. 1000 peliä tuoreeltaan saavuttanut Duncan Keith on melkoinen esikuva suomalaiselle.

Jokiharju ylistä vierellä luutivaa tähteä.

– Hän on todella iso motivaattori minulle. Kaikki se, mitä hän tekee päivittäin. Se, kuinka hän toimii pelipäivinä ja treeneissä. Hänen harjoittelustaan voi ottaa paljon mallia. Nämä ovat osa-alueita, joissa minun pitää tulla hyviksi, Jokiharju summaa Blackhawksin sivuilla.

Keith oli tuoreen merkkipaalunsa ansiosta juhlittu sankari Chicagossa. Ennen joukkueen edellistä peliä 35-vuotias konkari pääsi ottamaan yleisön haltuun. Ennen ottelua areenalla näytettiin muun muassa upea video Blackhawks-tähden tähänastisen uran kohokohdista.

Jokiharju kertoi ihastelleensa tutun pakin saamaa show’ta.

– Sain kylmiä väreitä seremoniassa. Se oli hienoa katsottavaa – oli upeaa nähdä video. Se oli myös minulle iso juttu, suomalainen kehuu.

Katso haastattelu tästä:

Chicago Blackhawks

@NHLBlackhawks
WATCH: Rookie @HenriJokiharju discusses the impact @DuncanKeith has had on his development, five-straight overtime games and more.