Kanadalaisen televisiokanava The Sports Networkin Craig Button julkaisi taannoin tuoreimman arvionsa ensi kesän NHL-varaustilaisuuden rankingista. Kahdella ensimmäisellä kierroksella varattaisiin TSN:n mukaan viisi suomalaista.

Korkeimmalla olisi TPS:ssä tällä kaudella tehot 3+7=10 iskenyt Kaapo Kakko, 17. Juttu kuvailee suomalaislupausta monipuoliseksi, älykkääksi ja ammattitaitoiseksi pelaajaksi. Kakko on ensimmäinen näin vahva nuori pelaaja Liigassa sitten Aleksander Barkovin, joka iski NHL:n debyyttikaudellaan 2013-14 runkosarjan 54 ottelussa tehot 8+16=24.

– Ehkä se on yllättänyt, että itse saa paikkoja. Totta kai se on hyvä juttu. Vauhti ei ole niin kova, ettei itse pystyisi pelaamaan. Paikkoja on tullut, jollain tavalla Sebastian Ahon tietokonemaista pelityyliä muistuttava Kakko pohti SuomiKiekko-sivuston haastattelussa viime viikolla Pelicans-pelin jälkeen.

Kakkosvaraukseksi kaavailtu Kakko on voittanut urallaan alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden. Hän iski viime keväänä kultajuhliin päättyneen turnauksen seitsemässä pelissä pinnat 4+6=10. Tehotilasto oli huima +8.

Muut 62 kärkeen yltävät suomalaiset napattaisiin näillä näkymin kakkoskierroksella.

USHL:ssä Sioux City Musketeersia edustava suomalais-brasilialainen hyökkääjä Marcus Kallionkieli, 17, menisi numerolla 32.

Liigassa tällä kaudella tehot 1+6=7 iskeneen alle 18-vuotiaiden maailmanmestaripuolustaja Mikko Kokkosen, 17, varausnumero olisi 37 ja JYPin Anttoni Hongan, 18, pykälää isompi. Puolustaja on tehtaillut tällä kaudella Liigassa pisteet 1+3=4.

Kakkoskierroksella menisi myös Leevi Aaltonen, 17, numerolla 50. Mikkeliläislähtöinen hyökkääjä on pelannut tällä kaudella niin Liigassa kuin A-nuorten SM-liigassakin.

Listan voit kokonaisuudessaan katsoa täältä.