Toisella kaudellaan Liigassa kelpopisteet 3+7=10 iskeneestä Kaapo Kakosta, 17, saattaa tulla ensi kesänä kautta aikain ensimmäinen suomalainen NHL:n ykkösvaraus. TPS-hyökkääjä on näyttänyt Suomessa miesten seassa pysyvänsä liigavauhdissa mukana oikein hyvin.

– Ehkä se on yllättänyt, että itse saa paikkoja. Totta kai se on hyvä juttu. Vauhti ei ole niin kova, ettei itse pystyisi pelaamaan. Paikkoja on tullut, jollain tavalla Sebastian Ahon tietokonemaista pelityyliä muistuttava Kakko pohti SuomiKiekon haastattelussa perjantaina Lahdessa Pelicans-pelin jälkeen.

Suurlupaus on kellottanut Liigassa peliaikaa noin 17 minuutin peliaikakeskiarvolla. Kun esimerkiksi Lahdessa Kakko pyöritteli kotijoukkueen pelaajia solmuun ja tarjoili yksilösuoritustensa jälkeen maagisia passeja, antoi nuori jälleen väkevän näytön hyökkäysosaamisestaan.

Tekeminen oli lupaavaa, vaikka joukkueen viikonlopun ensimmäisessä kamppailussa perjantaina pisteitä ei tilastoihin kertynytkään.

– Hampaankoloon jäi, totta kai pisteitä on kiva tehdä.

Lauantaina Kakko puolestaan saalisti syöttöpinnan niin ikään voitokkaassa JYP-pelissä. Hyökkääjävirtuoosin kauden pisin pisteetön putki on kestänyt kolmen ottelun verran.

– Olen ollut tyytyväinen, alku oli tosi hyvä. Muutama peli on nyt ollut hakemista. Katsotaan, josko tämä taas lähtisi tästä, alle 18-vuotiaiden maailmanmestari pähkäili viitaten lähimenneisyyteen.

Kakolla on TPS:ssä loistavat aihiot kasvaa kohti NHL:ää.

– Totta kai on tosi hyvä, kun tässä on ollut kokeneempaa äijää. Kohta saamme (Lauri) Korpikosken takaisin. TPS:ssä on tosi moni auttanut, kuten minun mielestä nuorempia kuuluukin. Tosi hyvä paikka kasvaa, hyökkääjä kiitteli.