KHL-seura Metallurg Magnitogorskissa hurjia tehoja viimeiset viisi kautta takonut Jan Kovar siirtyi heinäkuussa yksivuotisella ja kahden miljoonan dollarin sopimuksella NHL:ään New York Islandersin riveihin.

Asiat eivät kuitenkaan sujuneet tshekkihyökkääjän ja seuran välillä toivotusti ja lopulta osapuolten välinen sopimus purettiin ennen kuin oli kunnolla ehtinyt edes alkaakaan.

Kovar ehti pelata Islanders-paidassa neljä harjoitusottelua tehoin 1+1. Tämän jälkeen hyökkääjän sopimus purettiin ja nyt hän on tehnyt tryout-sopimuksen Boston Bruinsin farmiseura Providence Bruinsin kanssa.

Tshekkijulkaisu Isport.cz:lle antamassaan haastattelussa Kovar hämmästelee Islandersin toimintaa tapauksessa.

– Yhtäkkiä he (Islanders) eivät antaneet minun edes harjoitella enää joukkuueen mukana. Kahteen viikkoon en harjoitellut ollenkaan, kävin ainoastaan lenkillä, Kovar toteaa.

Suurimmaksi ongelmakseen tshekki katsoo seikan, ettei mahtunut neljän keskushyökkääjän joukkoon harjoitusleirillä. Hän valittelee, että sai pelata niin vähän harjoitusotteluita ennen kauden alkua.

– He tekivät sen jälkeen kaikkensa päästäkseen minusta eroon. Oli hyvin epämiellyttävää, kun he kertoivat etten ollut saapunut farmijoukkueen tukikohtaan. Jos he olisivat kertoneet etukäteen, että minun pitää totuttautua pohjoisamerikkalaiseen pelityyliin AHL:ssä, niin olisin mennyt, aivan kuten nyt Providencessa, Kovar vakuuttaa.

Sentteri ihmettelee miksi Islanders ylipäätään teki kalliin sopimuksen, jos heidän ei ollut tarkoitus käyttää häntä. Kovar väittää, ettei joukkue edes halunnut lähettää häntä AHL:ään juuri miljoonadiilin vuoksi.

Providencessa tshekki on aloittanut lupaavasti, sillä hän onnistui maalinteossa heti ensimmäisessä ottelussaan.

Kovar voitti ennen Pohjois-Amerikkaan saapumistaan kahdesti KHL:n mestaruuden Metallurgin riveissä ja takoi joukkueelle 285 ottelussa huimat 286 (97+189) tehopistettä