NHL:ssä nousi keskiviikkona kova keskustelu, kun Vancouver Canucksin nuori hyökkääjä Bo Horvat paljasti, että heidän joukkueensa vierasmatkoilla videopelit ovat ehdottomasti kiellettyjä.

– Videopelit ovat ehdottomasti kiellettyjä vierasreissuilla. Ei enää Fortnitea tai videopelien tuomista vierasreissuille. Panimme sille lopun. Mielestäni on parempia tapoja viettää aikaa pelimatkoilla, kuten joukkueen yhteiset ruokailut, joukkueillalliset ja hengailu jätkien kanssa, Horvat sanoi paikallisella radiokanavalla.

Videopelien suurkuluttaja ja Winnipeg Jetsin suomalainen maalitykki Patrik Laine ei ymmärrä alkuunkaan videopelien kieltämistä pelaajilta.

– Ei ole toistaiseksi ainakaan meille tullut mitään kieltoa. Olemme kuitenkin aikuisia ihmisiä kaikki. Eiköhän jokainen itse tajua. Veikkaan, että se on enemmän noiden junnujoukkueiden juttuja, kun aletaan öitä valvoa ja tullaan ihan hapoilla aamutreeneihin. Siinä vaiheessa voi mielestäni alkaa puuttua videopelien pelaamiseen, Laine sanoi Ilta-Sanomien haastattelussa.

Laineella saattaa mennä joskus koko päiviä videopelien parissa.

– Kyllä mää joinain päivinä pelaan aika paljon. Parhaimpana päivänä taisi mennä 13 tuntia. Heräsin aamukymmeneltä ja pelasin iltayhteentoista asti, mutta silloin oli monta vapaapäivää peräkkäin. Ei niin, että heti peliin seuraavana päivänä.

– Olen kuitenkin nyt pyrkinyt vähentämään. Nyt kun kausi alkaa ja pelejä on tiiviisti, niin katson tarkemmin milloin pelaan pleikkaria. Muutaman tunnin voi aina pelata silloin tällöin, Laine avasi.

Pitkät videopelisessiot voivat viedä pahasti yöunia ja joillain pelaamiset voivat venyä jopa aamuyölle asti.

– Ei se pelaaminen mene mulla yöuniin. Onhan niitäkin tapauksia, jotka pelaa pitkälle yöhön, mutta videopelien pelaaminen ei ole meikäläisen leipähomma. Keskityn olennaiseen ja tiedän miten homma pysyy näpeissä, Laine vakuutti.

– Mulla on sama rytmi aina. Oli herätys seitsemältä tai yhdeksältä, yhdeltätoista pitää mennä aina nukkumaan. Silloin sammuu valot. Saa toki aikaisemminkin mennä. Harjoitusleirin aikaan piti välillä mennä jo kympin jälkeen nukkumaan, kun oli niin väsynyt.

Ennen videopelejä NHL:n vieraspelireissut saatettiin pyhittää alkoholin suurkulutukseen ja baareissa käymiseen. Nyt ajat ovat muuttuneet.

– Se on täysin yksilön vastuulla, mitä kukin tekee vapaa-ajallaan. Sen voi käyttää monin eri tavoin. Tiedän monia paljon tyhmempiäkin keinoja. Voisihan sitä pyöriä klubeilla kaiket yöt ja istua kapakoissa, mutta otan konsolipelit koska vain mieluummin, Laine sanoi.