Ilveksen tuore hankinta varattiin NHL:ään peräti kolmosena kovassa seurassa – ykkösenä meni Alex Ovetshkin!

© Kuva: Getty Images

Liigassa vahvan syksyn pelannut Tampereen Ilves tiedotti tiistaina, että se vahvistaa rivejään kanadalaispuolustaja Cam Barkerilla, 32. Barker on pelannut urallaan 310 NHL-ottelua. Tehokkaimmalla kaudellaan 2008-09 Chicago Blackhawksissa puolustaja takoi 68 ottelussa huimat tehot 6+34=40.

Alle 20-vuotiaiden kaksinkertainen maailmanmestari on Blackhawksin vuoden 2004 ykköskierroksen kolmosvaraus. Hänen uransa ei ole lähtenyt meriittien puolesta aivan samanlaiseen liitoon, kuin muiden tuon vuoden kärkipään varausten.

Washington Capitals nappasi vuonna 2004 Aleksandr Ovetshkinin ykkösenä ja Pittsburgh Penguins Jevgeni Malkinin kakkosena.

Barkerin peesissä neljäntenä ja viidentenä NHL:ään menivät myös venäläisten tavoin varsin kovat nimet: Carolina Hurricanes nappasi Andrew Laddin ja silloinen Phoenix Coyotes Patrik Laineen nykyisen seurakaveri Blake Wheelerin.

Tuona vuonna suomalaisista ykköskierroksella varattiin Lauri Tukonen (#11, Los Angeles Kings), Petteri Nokelainen (#16, NY Islanders) ja Lauri Korpikoski (#19, NY Rangers).

Barker debytoi tupsukorvissa loppuviikosta.