Dallas Starsin suomalaislupaus Miro Heiskanen iski viime yönä uransa ensimmäisen osuman NHL:ssä. Anaheim Ducksia vastaan syntynyt 3-2-häkki merkattiin tilastoihin samalla voittomaaliksi. Tähtipaidat voittivat ottelun lukemin 5-2.

Nopean vastaiskun päätteeksi pikkumustan Jason Spezzan syötöstä reppuun ampunut Heiskanen oli luonnollisesti mielissään maalista.

– Fiilis on tietenkin hieno. Tämä oli hyvä peli meiltä ja ensimmäinen maali minulle, suomalaispakki hykerteli Dallasin kotisivuilla.

Kesän 2017 ykköskierroksen kolmosvaraus on painanut nyt yhdeksässä pelissä tehot 1+2=3.

Puolustaja ei ehtinyt tuulettamaan avausmaaliaan, sillä kovasti juhlineet joukkuekaverit ryntäsivät nopeasti kimppuun. Vaihdossa olleiden pelaajien kanssa suomalainen sentään heitti perinteiseen tapaan ”yläfemmat” leveä hymy kasvoillaan.

– He kaikki olivat innoissaan ja totta kai minäkin olin.

– Mutta minulla ei ollut aikaa tehdä mitään, koska Devin Shore hyppäsi suoraan päälleni. Olin niin innoissani, se oli hieno tunne, HIFK:ssa aikoinaan ihastuttanut suomalainen veisteli viitaten heti maalin jälkeisiin tapahtumiin.