Toronto Maple Leafsilla menee NHL:ssä lujaa. Se on voittanut alkukauden neljästä ottelustaan kolme ja jo nyt sesongilla iskettyjen maalien määrä näyttää hurjaa lukemaa 20.

NHL:n pistepörssin kärjessä luvuin 7+3 keikkuva Auston Matthews sekä John Tavares ovat iskeneet joukkueelleen yhteensä jo 13 osumaa. Muita maalintekijöitä, mm. Kasperi Kapanen, on vastaavasti vain viisi.

Maple Leafs ei ainakaan alkukauden perusteella kestä yhdysvaltalaistähti Matthewsin mahdollisia takaiskuja ja sen vuoksi väkevästä alusta huolimatta tehojen suppea jakautuminen on joukkueen kannalta pitkässä juoksussa joko uhka tai mahdollisuus.

Matthews on joka tapauksessa ollut huimassa vireessä.

Hän mukaan luettuna nimittäin ainoastaan kuusi pelaajaa on iskenyt NHL:ssä 30 viimeisen vuoden aikana neljään ensimmäiseen peliinsä vähintään seitsemän rysää.

Kyseiseen temppuun ovat yltäneet mm. legendaarinen Brendan Shanahan kaudella 2001-02 ja Patrick Marleau kaudella 2012-13 sekä vuosi sitten Alex Ovetshkin.

James Mirtle

@mirtle
Only six players have scored 7+ goals in their first four games of an NHL season in the last 30 years.

Mike Gartner 1987-88
@MarkDParrish & Shanahan 2001-02
Marleau 2012-13
Ovechkin 2017-18
Matthews 2018-19

Toronton kausi jatkuu perjantain vastaisena yönä Detroit Red Wingsiä vastaan.

LUE MYÖS: Stanley Cup mestarisuosikin tilastot varsin erikoiset – pärjääkö tällä tavalla pitkässä juoksussa?

Muokattu klo 11.39: Korjattu lause ”Hänen lisäksi nimittäin ainoastaan kuusi pelaajaa on iskenyt NHL:ssä 30 viimeisen vuoden aikana neljään ensimmäiseen peliinsä vähintään seitsemän rysää” muotoon ”Hän mukaan luettuna…”.