Winnipeg Jets teki tiistaina merkittävän kiinnityksen, kun joukkueen kapteeni Blake Wheeler allekirjoitti viisivuotisen jatkosopimuksen.

32-vuotias yhdysvaltalainen jatkaa näin ollen seurassa ainakin kevääseen 2024 saakka, sillä hänellä oli vielä aiempaa sopimusta jäljellä vuoden verran. Samalla hän tienaa jatkossa peräti 8,25 miljoonaa dollaria per sopimuskausi.

Seuraavaksi Jetsissä käännetään katseet hyökkääjä Patrik Laineeseen sekä puolustaja Josh Morrisseyhin. Laineen sopimus on päättymässä ensi kauteen, kun taas Morrissey on vielä kokonaan ilman sopimusta.

– Nyt kun Wheeler on kiinnitetty seuraavaksi kuudeksi vuodeksi, Jets voi keskittyä Patrik Laineen jatkosopimukseen, ja pohtia, tarjoavatko he Josh Morrisseylle pitkää vai lyhyttä sopimusta, kommentoi toimittaja Ken Wiebe Twitterissä.

Laineen kohdalla puhutaan erittäin suurista asioista, sillä Sportsnetin NHL-asiantuntijat ovat arvioineet suomalaistähden saavan mammuttimaisen sopimuksen. Tappara-kasvatin keskipalkan uskotaan liikkuvan jopa 9-10 miljoonan dollarin tienoilla.

Laine on pelannut NHL:ssä vasta kahden kauden ajan, mutta hän on noussut nopeasti sarjan kovimpien maalitykkien joukkoon. Viime kaudella Jets-tähti sijoittui maalipörssin kakkoseksi, kun maaliverkko heilahti suomalaisen toimesta peräti 44 kertaa.